Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2024. Augusztus 08. 07:42, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Vadnai Jonatán közel járt a dobogóhoz, Losonczi a bronzért birkózik

Vadnai Jonatán közel járt a dobogóhoz, Losonczi a bronzért birkózik

Magyar szempontból a vitorlázó Vadnai Jonatán és a birkózó Losonczi Dávid nyújtott kiemelkedő teljesítményt a párizsi olimpia szerdai versenynapján.

Az ILCA 7-es - korábbi Laser - kategóriában az eredetileg keddre tervezett éremfutamot többször elhalasztották, egyszer pedig leállították a szélcsend miatt. A Balatonfüredi Yacht Club 26 éves versenyzőjét ez cseppet sem zavarta meg, remekül hajózott, eleinte vezetett is a futamban, végül harmadikként haladt át a célvonalon, a nagyszerű teljesítményével pedig a hatodikról a negyedik helyre jött fel.

Vadnai Jonatán teljesítményével a magyar vitorlázás a tokiói olimpia után ismét pontszerző helyezést ért el, a japán fővárosban az ezúttal szövetségi kapitányként tevékenykedő Berecz Zsombor Finndingiben ezüstérmet nyert.

Losonczi Dávid a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában a 16 között könnyedén verte az azeri Rafig Huseynovot, majd szoros csatában, később szerzett ponttal múlta felül a szerbek idei Európa-bajnokát, az orosz származású Aleksandr Komarovot. Az ESMTK versenyzője aztán a szerda esti elődöntőben 3-1-re kikapott a bolgár Szemen Novikovtól, így csütörtökön a bronzéremért lép szőnyegre.

Tekvondóban az 58 kilós Salim Omar Gergely nem tudta megismételni, vagy felülmúlni tokiói ötödik helyét, ugyanis egy győztes meccs után a negyeddöntőben kikapott a címvédő Vito Dell'Aquilától, aki viszont nem vitte őt a vigaszágra, mert az olasz sportoló nem jutott a fináléba. Salim így kilencedikként zárt. Atlétikában a maratoni gyaloglás vegyes váltó versenyében a Venyercsán Bence, Récsei Rita duó 21. lett, míg Kozák Luca és Kerekes Gréta is a reményfutamban folytathatja 100 méter gáton.

Kajak-kenuban szerdán hat magyar volt érdekelt egyesben, valamennyien bejutottak a középfutamba. A kajakosok meggyőző teljesítménnyel tették mindezt: a nőknél 500 méteren Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara, míg a férfiaknál 1000 méteren Kopasz Bálint és Varga Ádám is futamgyőztesként lépett tovább. A kenusok 1000 méteres versenyében Fejes Dániel és Adolf Balázs is reményfutamra kényszerült, melyet végül mindketten sikerrel vettek.

A férfi vízilabda-válogatott drámai csatában, ötméteresekkel 12-10-re győzte le az olasz csapatot, és jutott a négy közé, ahol a világbajnok horvátok következnek pénteken.

Címkék: olimpia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:45, csütörtök | Sport

Háromgólos előnyt szerzett a Paks a Mornar ellen

Paksi FC háromgólos győzelmet aratott a vendég montenegrói Mornar felett a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának első, szerdai mérkőzésén.

2024. Augusztus 08. 07:40, csütörtök | Sport

Vogel Soma parádézott - Drámai csatában elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 12-10-re legyőzte az olasz csapatot a párizsi olimpia szerdai negyeddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

2024. Augusztus 07. 08:06, szerda | Sport

A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett Dániában

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a dán Midtjylland vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első, keddi mérkőzésén.

2024. Augusztus 07. 08:05, szerda | Sport

Kikapott a címvédő amerikaitól a negyeddöntőben a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 5-4-es vereséget szenvedett a címvédő amerikai csapattól a párizsi olimpia keddi negyeddöntőjében, így az 5-8. helyért folytathatja szereplését.