Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2013. Július 07. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Vádemelési javaslat - sínekről loptak volna

Vádemelési javaslat - sínekről loptak volna

Sínrögzítő csavarokat és alátéteket akartak ellopni.

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet és más bűncselekmény elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást H. Zoltán 30 éves romhányi lakos és társai ellen.
A rendelkezésre álló adatok szerint H. Zoltán 30 éves, D. István 26 éves, valamint Sz. Márk 23 éves romhányi lakosok 2013. május 3-án az esti órákban a Felsőpetény és Bánk községek között húzódó vasúti sínpályáról sínrögzítő csavarokat és alátéteket csavaroztak ki, majd azokat egy ládába pakolva kísérelték meg eltulajdonítani.
Cselekményük elkövetése közben a rendőrök tetten érték őket. A három gyanúsítottat a rendőrkapitányságra történő előállításukat követően lopás vétség kísérlet és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a rendőrök gyanúsítottként. A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészség részére.

Címkék: vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 29. 15:40, szerda | Helyi

Jótékonysági est - Online közvetítés ma este...

Így valósul meg a Nógrád vármegyében működő lakásotthonokban élő gyermekek támogatása. 2023. november 29. Karácsonyi adománygyűjtés Nógrád vármegyében.

2023. November 29. 15:11, szerda | Helyi

A karácsonyfa története - a szokás Amerikában még a 19. században is furcsának hatott

Az örökzöld növények tisztelete már az ókori népek hitvilágában is központi helyet foglalt el, fenyőfát először Németország területén díszítettek valamikor a 16. században.

2023. November 29. 14:57, szerda | Helyi

Az első betlehemi jászol felállítása - A történet röviden...

Assisi Szent Ferenc nevéhez fűződik az első betlehemi jászol felállítása, amikor az itáliai Greccio városában 1223-ban arra kérte egy barátját a nemes Jánost,

2023. November 29. 14:38, szerda | Helyi

Drogkereskedőket fogtak el Gyöngyösön!

A gyanú szerint több kilogrammnyi drogot adott el nyár óta az a két férfi, akit Gyöngyösön fogtak el kedd hajnalban - közölte a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.