Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Május 27. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Vádemelési javaslat a medvét lelövők ellen

Vádemelési javaslat a medvét lelövők ellen

Befejezték az eljárást az 54 éves salgótarjáni férfi és társai ellen.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztálya eljárást folytatott természetkárosítás bűntett, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. Sándor 55 éves salgótarjáni lakos ellen, továbbá természetkárosítás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt további tíz férfi társa ellen.

A nyomozás adatai alapján G. Sándor 2014. május 10-én 22 óra körüli időben, a Salgótarjánhoz tartozó egyik erdőrészben, mint vadászatra jogosult személy vadászott. E közben a férfi az engedéllyel tartott lőfegyverével egy - a kirendelt szakértői vélemény alapján - 250.000 Ft természetvédelmi értékű barna medvét meglőtt. Az állat nem pusztult el, ezért az 55 éves salgótarjáni lakos másnap két vadásztársával együtt a két év körüli, hímivarú állat keresésére indult. A keresés tényét, időpontját és helyét a vadászati beíró naplóban nem rögzítették. Másnap G. Sándor több vadásztársasági tagból álló csoportot hívott össze, akikkel újra a sebzett vad keresésére indult. A megtalált medvét végül az egyik dunavarsányi gyanúsított lőtte le, majd azt társuk salgótarjáni ingatlanába szállították, ahol azt kizsigerelték és bundáját lenyúzták.

A G. Sándor lakásán 2014. május 17-én megtartott házkutatáson a rendőrök megtalálták és lefoglalták az állat bundáját, valamint 139 darab lőszert, melyek tartásához a férfi érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezett.

A nyomozást G. Sándor és társai ellen a hatóság a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,