Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 24. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Vádemelési javaslat a karancslapujtői gépjárműfeltörő ellen

Vádemelési javaslat a karancslapujtői gépjárműfeltörő ellen

Befejezték a nyomozást az előzetes letartóztatásba helyezett 35 éves férfival szemben a salgótarjáni nyomozók.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kilenc rendbeli lopás vétség, három rendbeli lopás bűntett és két rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást R. Olivér 35 éves karancslapujtői lakos ellen.

A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2015. február 9. és március 30. közötti időben, az éjszakai órákban Salgótarján belterületén kettő, Karancsberény és Etes belterületén további egy ingatlan körbekerített területére ment be. R. Olivér három családi házba - a nyitott ajtón keresztül – jutott be és onnan készpénzt, valamint a sértettek nevére kiállított okiratokat, bankkártyát tulajdonított el. A férfi Karancsberény községben a családi ház udvaráról egy ott tárolt kerékpárt vitt el.

Ugyanezen időszakban a gyanúsított Salgótarján és Karancslapujtő belterületén több gépjárművet kutatott át, melyek közül hatnak az ablakát betörte, további kettő személygépjárművet pedig nyitott állapotban talált. A férfi - két gépjármű kivételével - azokból nagyobb összegű készpénzt és bankkártyát tulajdonított el. A gyanúsított két kártyát felhasználva a tulajdonos számlájáról nagyobb összeget vett magához.

A 35 éves karancslapujtői férfi ellen - előzetes letartóztatása mellett - folytatott eljárást a hatóság a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.