Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. Október 27. 14:46, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Vádemelés a vétlen autóvezetőt bántalmazó férfiakkal szemben

Vádemelés a vétlen autóvezetőt bántalmazó férfiakkal szemben

A Balassagyarmati Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 31 és egy 30 éves Nógrád megyei férfi ellen, akik egy gyermek elütése után megtámadták az autóvezetőt.

A vád szerint 2021. június 5. napján egy Nógrád megyei faluban egy gépkocsi a sofőr vészfékezése és elkormányzása ellenére elsodort egy álló autóbusz takarásából elé rohanó hat éves fiút. A gyermek az úttest melletti füves területre esett, de szerencsére nem sérült meg.

A baleset után a környező házakból több helyi lakos sietett a helyszínre, akik fenyegették és szidalmazták a gépkocsi 45 éves vezetőjét, ezért a buszsofőr felajánlotta, hogy szálljon fel a buszra a tömeg elől, ott várja meg a hatóságokat. Felszállás közben az autóvezetőt az egyik vádlott arcon és háton ütötte, a másik vádlott, az elsodort gyermek nagybátyja, ezalatt lerúgta a gépkocsi hátsó lámpáját.

A vádlottak kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy az másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen, ezért az ügyészség a büntetett előéletű férfiakkal szemben garázdaság vétsége miatt elzárás büntetés kiszabását indítványozta vádiratában.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 25. 13:30, csütörtök | Helyi

Ülést tartott a Nógrád Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal

2021. November 25. 10:09, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napokban egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

2021. November 25. 09:58, csütörtök | Helyi

„Jó lesz a nyaklánc meg a gyűrű is!” – mondta a házaló, és vitte is az aranyat

A Pásztói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 62 éves paplanokkal házaló hatvani nő ellen, aki egy mozgásában korlátozott idős asszonytól tulajdonított el aranyékszereket.

2021. November 23. 11:56, kedd | Helyi

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

A Nógrád Megyei Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik az állattenyésztéssel járó melléktermékek súlyával trükköztek annak érdekében,