Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Szeptember 11. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Vádemelés a szüleire késsel támadó férfival szemben

Vádemelés a szüleire késsel támadó férfival szemben

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 56 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki késsel támadt idős szüleire.

A vád szerint a férfi szüleivel élt közös háztartásban azok házában. Italozó életmódja miatt kapcsolata a szüleivel már korábban megromlott, gyakran veszekedtek, és a szülők többször felszólították őt arra, hogy ha nem hagy fel az alkoholizálással, költözzön el. Erre a férfi nem volt hajlandó, és többször is kijelentette, hogy alig várja a szülei halálát, hogy azt követően az ingatlant megörökölje.

2020. április 29-én délután az ittas férfi ismételten szidalmazni kezdte a szülőket, és a lakás több berendezési tárgyát is összetörte. Agresszív viselkedése miatt anyja értesítette a rendőrséget, emiatt a vádlott még idegesebb lett és azzal a kijelentéssel, hogy „mire a rendőrök ideérnek, addigra ti megdöglötök” a ház konyhájába ment, ahol egy kést vett magához.

A szülőknek együttes erővel sikerült a fiuk kezéből a kést kicsavarni, a vádlott a dulakodás során azonban először lefejelte, majd ököllel orrba ütötte 79. életévében járó édesapját, aki ennek következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfi erőszakos magatartásának csak a rendőrség kiérkezése vetett végett.

A Pásztói Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában azzal, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését, úgy egy év két hónap börtönbüntetésre ítélje őt a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,