Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. November 15. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vaddisznóvonal létesült Salgótarjánban

Vaddisznóvonal létesült Salgótarjánban

Vaddisznóvonal kezdte meg működését Salgótarjánban: a lakosság a 06-20-400-3205-ös telefonszámon jelentheti be, ha valahol belterületen, vagy annak közelében vad felbukkanását észleli.

A nógrádi megyeszékhely földrajzi adottságai miatt - a belterületek a legtöbb városrészben erdővel határosak - mind a kertekben, mind a közterületeken felbukkanhatnak főleg vaddisznók, de őzek és rókák is. Ez a lakosság egy részében félelmet kelt, ugyanakkor olyanok is akadnak, akik a tiltás ellenére etetik őket.
Fodor Enikő, a salgótarjáni polgármesteri hivatal igazgatási és építéshatósági irodájának vezetője az MTI-nek elmondta: a város közigazgatási területén hat vadászatra jogosult szervezet működik, ezek közül öt határos belterületekkel. Készítettek ezért egy listát a város utcáiról aszerint, hogy melyik vadásztársaság területével határosak, így a telefonos bejelentés alapján a kezelő azonnal tudja, hogy kit kell értesítenie. A közeljövőben ügyeleti rendszer kialakítást is tervezik, hogy az adott területen mindig álljon rendelkezésre intézkedni tudó személy.
A közeljövőben egy oktatófilm is készül a Nógrád megyei kormányhivatal vadászati és halászati osztályának közreműködésével. Ez pár percben mutatja a lakosságnak, hogyan lehet eredményesen védekezni a vadkárok ellen.

Címkék: vaddisznó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:45, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei.

Balesetet szenvedett egy siklóernyős,Nádas és száraz fű égett ötven négyzetméteres területen,Letért az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött egy kisbusz,Hulladék égett egy három köbméteres fém konténerben.

2024. Április 15. 08:00, hétfő | Helyi

Jön a hidegfront, heves zivatar is lehet.

Az ország déli-délkeleti felén szinte zavartalan lesz a napsütés, északon, északnyugaton több lesz a felhő az égen. Egy hidegfront hatására a délután második felétől itt már záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

2024. Április 15. 07:19, hétfő | Helyi

Az új telefonok egyik legbosszantóbb problémájára talált megoldást az Apple

Egy új telefon kicsomagolása mindig szórakoztató élmény, a kezdeti izgalmakat azonban könnyen megkeseríthetik a beüzemelési folyamatok. A legtöbb esetben ugyanis a vásárlás előtt a készülék már hetek,

2024. Április 15. 07:05, hétfő | Helyi

Világító szőnyeg led technológiával

A Philips (világítástechnika) és a Desso (padlószőnyeg) a közelmúltban egy olyan partnerségi megállapodást dolgozott ki, melyben a LED technológiát egy úgynevezett fényáteresztő szőnyeggel egyesítik majd.