Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Január 09. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Vadbalesetek megyénk útjain

Vadbalesetek megyénk útjain

Két súlyos vadbaleset történt az elmúlt napokban Nógrád megye útjain.

2012. január 7-én délután egy férfi az általa vezetett személygépkocsival haladt a 22-es számú út irányából Dejtár felé, amikor egy egyenes útszakaszon az úttest bal széléről egy őz ugrott a járműve elé. Az ütközést a jármű vezetője nem tudta elkerülni és az állatot elütötte, amely a baleset következtében elpusztult.
Másnap, 2012. január 8-án este bejelentés érkezett a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra, hogy a 23-as számú főút Mátraterenye és Pétervására közötti szakaszán vadbaleset történt. A helyszínen megállapították, hogy egy kisteher gépkocsi Pétervására irányából Mátraterenye irányába közlekedett, és amikor a főút 14-es km szelvényéhez ért, a menetirány szerinti jobb oldali erdős területről hirtelen egy szarvas ugrott elé. Az ütközést nem tudta elkerülni, és a jármű bal elejével elütötte a szarvast, mely elpusztult.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során fokozott figyeljék a vadveszélyt jelző táblákat. Ezeken a területeken a megengedett sebességnél alacsonyabb tempóban haladjanak, hogy időben észlelni tudják a váratlanul az úttestre ugró vadakat, elkerülve így a baleseteket.
A balesetveszély a kanyargósabb, cserjéktől, fáktól dúsan borított területeken fokozottan jelen van, ahol az állatok mozgása nem látható.

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.