Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 09. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Vadbalesetek megyénk útjain

Vadbalesetek megyénk útjain

Két súlyos vadbaleset történt az elmúlt napokban Nógrád megye útjain.

2012. január 7-én délután egy férfi az általa vezetett személygépkocsival haladt a 22-es számú út irányából Dejtár felé, amikor egy egyenes útszakaszon az úttest bal széléről egy őz ugrott a járműve elé. Az ütközést a jármű vezetője nem tudta elkerülni és az állatot elütötte, amely a baleset következtében elpusztult.
Másnap, 2012. január 8-án este bejelentés érkezett a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra, hogy a 23-as számú főút Mátraterenye és Pétervására közötti szakaszán vadbaleset történt. A helyszínen megállapították, hogy egy kisteher gépkocsi Pétervására irányából Mátraterenye irányába közlekedett, és amikor a főút 14-es km szelvényéhez ért, a menetirány szerinti jobb oldali erdős területről hirtelen egy szarvas ugrott elé. Az ütközést nem tudta elkerülni, és a jármű bal elejével elütötte a szarvast, mely elpusztult.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során fokozott figyeljék a vadveszélyt jelző táblákat. Ezeken a területeken a megengedett sebességnél alacsonyabb tempóban haladjanak, hogy időben észlelni tudják a váratlanul az úttestre ugró vadakat, elkerülve így a baleseteket.
A balesetveszély a kanyargósabb, cserjéktől, fáktól dúsan borított területeken fokozottan jelen van, ahol az állatok mozgása nem látható.

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)