Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Január 09. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vádat emeltek egy uzsorás ellen Nógrád megyében

Vádat emeltek egy uzsorás ellen Nógrád megyében

Uzsorázás és zsarolás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 46 éves férfi ellen.

A férfi a börtönből szabadulva éveken át adott kölcsönöket Bátonyterenyén, majd az összegek kétszeresét hajtotta be - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze szerdán az MTI-t.
Bóna Gyula elmondta: B. Sándor 2010 nyarától keresett meg Bátonyterenyén nehéz anyagi körülmények között élő, sokgyermekes családokat, akiknek 5 ezer és 25 ezer forint közötti összegeket kölcsönzött 100 százalékos kamatra.
Az adósokat maguk és gyerekeik megverésével, megerőszakolásával és megölésével fenyegette meg, ha a pénz kétszeresét egy hónapon belül nem fizetik meg, aki pedig nem tudott fizetni, annak megduplázta a tartozását - tette hozzá.
A vádirat szerint a megfélemlített sértettek a vádlottnak adták szociális juttatásaikat, így viszont újabb kölcsönöket kellett kérniük tőle.
A további vád szerint B. Sándor agresszív magatartásával 2012 tavaszán arra vette rá az általa és élettársa által lakott ház két tulajdonosát, hogy ingatlanukat adják el nekik részletfizetésre 750-750 ezer forintért, majd néhány részlet kifizetése után arra kényszerítette a tulajdonosokat, hogy a nyári konyhába költözzenek, ő pedig elfoglalta a ház nagyobbik részét.
Ezután folyamatosan azzal fenyegette a tulajdonosokat, hogy levágja a fejüket, végül azok elköltöztek saját házukból, majd belementek az adásvételi szerződés aláírásába is, noha a vádlott még 475 ezer forintot nem fizetett meg nekik.
A Salgótarjáni Járási Ügyészség három rendbeli uzsorabűncselekmény, és három rendbeli, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolta meg a férfit, és indítványozta, hogy az ítélet meghozataláig maradjon előzetes letartóztatásban.
A megbízott megyei főügyész elmondta: ha a bíróság bűnösnek mondja ki a férfit, vele szemben - figyelemmel erőszakos visszaesői minőségére - kettőtől 16 évig terjedő fegyházbüntetést szabhat ki.

További cikkeink:
Lezárult a százmillió forintos fejlesztés
Lakatlan családi házba törtek be
Balassagyarmaton találták meg a holttestet
Városszépítő szécsényiek elismerése

Címkék: uzsorás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.