Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2022. Március 30. 14:02, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki idős édesapjára támadt

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki idős édesapjára támadt

Vádat emeltek egy idős édesapját megfojtani próbáló férfival szemben, aki azért támadt az ápolásra szoruló, beteg sértettre, mert nem akarta folyamatosan gondozni

- tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

A több betegségben szenvedő, idős sértett a nap 24 órájában ápolásra szorult, amelyet a vádirat szerint fia nem akart ellátni, mivel nem szándékozott felmondani munkahelyén. Az emiatt ingerült férfi 2020. december 10-én kora délután az egyik Csongrád-Csanád megyei településen levő házukban alkoholt fogyasztott, majd úgy döntött, megfojtja az édesapját.

A vádlott ezért a széken ülő édesapja mögé lépett, és nyakát könyökhajlatába fogva fojtogatni kezdte őt. A sértett minden erejével védekezett, és sikerült a szorításból kiszabadulnia, azonban a vádlott a földön fekve még többször ököllel fejen ütötte. A vádlott a látványtól megijedve abbahagyta apja bántalmazását, és elment dolgozni.

A magatehetetlen sértettet aznap később találták meg, és szállították kórházba súlyos sérülései miatt. A sértett folyamatos védekezése, ellenállása miatt élte túl a támadást, ám végül - a szakszerű orvosi kezelés ellenére - vírusfertőzés miatt a kórházban elhunyt - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címkék: vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 11:11, szerda | Kék hírek

Hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során

Hat év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során, az ügyészség súlyosításért fellebbezett - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

2023. Január 06. 13:18, péntek | Kék hírek

A nyílt utcán lőtt rá rokonára Győrben

Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.

2023. Január 05. 11:41, csütörtök | Kék hírek

Egy bakonyi faluban találtak rá a rendőrök a Szlovákiából eltűnt 15 éves lányra

Egy szlovák állampolgár eltűnéséről tájékoztatta a rendőrséget a külföldi társszerve. A fiatal lány nyugtalanító eltűnését édesapja jelentette be 2023. január 3-án.

2023. Január 04. 16:18, szerda | Kék hírek

Győrbe ment bulizni szilveszterkor a 24 éves Barbara, azóta nem látták

Utoljára életjelet 2023. január 1-jén a hajnali órákban adott magáról, amikor ismeretlen személy telefonjáról felhívta az édesanyját.