Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2014. Április 11. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vádat emeltek az apját megkéselő salgótarjáni férfi ellen

Vádat emeltek az apját megkéselő salgótarjáni férfi ellen

Emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmény miatt emeltek vádat egy salgótarjáni férfi ellen, aki lakásukban kétszer késelte meg az apját - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze az MTI-vel.

Bóna Gyula ismertette: a 29 éves férfi tavaly szeptember 6-án ittas állapotban szúrta meg négyszer is az apját egy nyolc centiméteres pengéjű késsel, mert az szóvá tette, hogy sokadszorra hallgatja ugyanazt a zeneszámot.
A szúrások a sértett hasát, vállát és hátát érték. A döfések erejét mutatja, hogy a negyedik szúráskor a kés pengéje eltört. Ennek ellenére a sértett csak könnyű sérüléseket szenvedett, orvosi segítséget sem kért.
Öt nappal később azért támadt az apjára az ismét lerészegedett vádlott, mert úgy vélte, hogy a számítógép meghibásodásáért ő a felelős. Vesetájékon és a vállán szúrta meg az apját, és közben folyamatosan azt kiabálta, hogy megöli. Ezt a kiérkező rendőröknek is többször megismételte. A szúrások csupán könnyű sérüléseket okoztak, de fennállt a lehetősége életveszélyes állapot kialakulásának is.
A Nógrád Megyei Főügyészség a férfit - aki előzetes letartóztatásban van - emberölés kísérletével és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta meg.

További híreink

Címkék: vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.