Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2014. Április 11. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vádat emeltek az apját megkéselő salgótarjáni férfi ellen

Vádat emeltek az apját megkéselő salgótarjáni férfi ellen

Emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmény miatt emeltek vádat egy salgótarjáni férfi ellen, aki lakásukban kétszer késelte meg az apját - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze az MTI-vel.

Bóna Gyula ismertette: a 29 éves férfi tavaly szeptember 6-án ittas állapotban szúrta meg négyszer is az apját egy nyolc centiméteres pengéjű késsel, mert az szóvá tette, hogy sokadszorra hallgatja ugyanazt a zeneszámot.
A szúrások a sértett hasát, vállát és hátát érték. A döfések erejét mutatja, hogy a negyedik szúráskor a kés pengéje eltört. Ennek ellenére a sértett csak könnyű sérüléseket szenvedett, orvosi segítséget sem kért.
Öt nappal később azért támadt az apjára az ismét lerészegedett vádlott, mert úgy vélte, hogy a számítógép meghibásodásáért ő a felelős. Vesetájékon és a vállán szúrta meg az apját, és közben folyamatosan azt kiabálta, hogy megöli. Ezt a kiérkező rendőröknek is többször megismételte. A szúrások csupán könnyű sérüléseket okoztak, de fennállt a lehetősége életveszélyes állapot kialakulásának is.
A Nógrád Megyei Főügyészség a férfit - aki előzetes letartóztatásban van - emberölés kísérletével és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta meg.

További híreink

Címkék: vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 13:23, péntek | Helyi

Folytatódik a „Házhoz megyünk!” program Nógrád vármegyében.

Prevenciós előadásokkal és személyre szabott tanácsokkal várták a bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődőket több Nógrád vármegyei településen.

2024. Július 26. 08:21, péntek | Helyi

Szuper programokkal indult a 33. Tusványos!

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Erdély egyik legszebb táján, Tusnádfürdőn 34 programhelyszínen és rengeteg előadóval várja idén a résztvevőket!

2024. Július 26. 08:15, péntek | Helyi

Napos péntek.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható.

2024. Július 26. 06:39, péntek | Helyi

1869. november 17-én adták át a Szuezi-csatornát, a Föld egyik legfontosabb és legforgalmasabb vízi útját

Aktualitásunk, hogy Nasser egyiptomi elnök, 68 éve, 1956. 07. 26-án államosította. A szuezi földszoroson át a Földközi-tengert a Vörös-tengerrel összekötő csatorna ötlete már az ókorban felmerült.