Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Július 14. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vádat emeltek az anyja meggyilkolásával gyanúsított dorogházi nő ellen

Vádat emeltek az anyja meggyilkolásával gyanúsított dorogházi nő ellen

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség egy 52 éves nő ellen, aki 2011 februárjában Dorogházán a gyanú szerint bántalmazta az édesanyját, majd kútba dobta az eszméletlen idős asszonyt, aki ennek következtében meghalt.

Bóna Gyula, a főügyészség szóvivője elmondta: a gyanúsított, F. Judit az elmúlt 15-20 évben nem élt életvitelszerűen Magyarországon, több időt töltött Ausztriában, Németországban és Svájcban, édesanyját pedig rendkívül ritkán látogatta.
A nő 2010 októberében bukkant fel Dorogházán, amikor meghalt az anyja testvére, és a közösen lakott ingatlant az anyja örökölte.
A vádirat szerint a gyanúsított ekkor már esetenként több napig is Dorogházán aludt, az anyját mindinkább elszigetelte a külvilágtól, 2011. február 8-án pedig nyomtatványt kért a postán, hogy felvehesse anyja nyugdíját.
Másnap este ismerősei ittas állapotban vitték édesanyja házába, ahol a nő a hazaérkezése és éjjel három óra között testszerte ököllel, kézzel verte anyját, ütlegelte az arcát, fejét, végtagjait, egy alkalommal pedig fejszével jobb tarkótájékon ütötte. Az eszméletlen állapotba kerülő sértettet ezután a lábainál fogva, fejjel lefelé a ház udvarán lévő kútba dobta, majd azt közölte a rendőrséggel, hogy az édesanyja eltűnt, és feltehetően az udvari kútba ugrott.
Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint az idős asszony több mint húsz sérülést szenvedett el, a halálát pedig fulladás okozta.
A szóvivő elmondta: F. Judit tagadja bűnösségét, azt azonban a helyszíni és a halottszemléről készült jegyzőkönyv, igazságügyi fizikusi, genetikai és orvos szakértői vélemények, valamint 31 tanú kihallgatási jegyzőkönyve támasztja alá.
Az emberölés bűntettével megvádolt nő 2012. június 14-én őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került. A főügyészség indítványozza, hogy a letartóztatását tartsák fenn a bírósági ítélet kihirdetéséig.
Az eljárást a Balassagyarmati Törvényszék folytatja majd le.

Címkék: Dorogháza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.