Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 29. 14:33, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Vádat emeltek a somogyi fészekfosztogatók ellen

Vádat emeltek a somogyi fészekfosztogatók ellen

Természetkárosítás és lopás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség három férfi ellen, akik év tavaszán kifosztottak fészkeket, és védett madárfiókákat vittek el - közölte a Somogy Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádlottak egy egymillió forint eszmei értékű sasfiókát, illetve három, egyenként harmincezer forintot érő ölyvfiókát vittek magukkal a Mernye határában lévő erdőből - tájékoztatott Fekete Róbert sajtószóvivő.

A rendőrség júniusban adott tájékoztatást arról, hogy a tetteseket a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság bejelentése után egy nap alatt elfogták. A somogygeszti férfiak el akarták adni a fiókákat, s azért, hogy hozzájuk férjenek, kivágták a tölgyfát, amelyen a madarak fészkeltek.

A madarakat sem értékesíteni, sem etetni nem tudták az elkövetők, ezért - elmondásuk szerint - hármat szabadon engedtek, egy pedig elpusztult - közölte akkor a rendőrség.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.