Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 06. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vádat emeltek a salgótarjáni drogkereskedők ellen

Vádat emeltek a salgótarjáni drogkereskedők ellen

Négy embert vádol az ügyészség kábítószerrel visszaéléssel, két salgótarjáni kereskedőt, egy szintén salgótarjáni közvetítőt és egy vecsési férfit, akitől a kábítószert szerezték be.

Ügyükben a Salgótarjáni Járásbíróság folytatja majd le az eljárást - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.
Bóna Gyula elmondta, a 32 éves G. Lajos, és élettársa, a 42 éves O. Éva 2012-től rendelt pszichoaktív anyagokat a 25 éves vecsési I. Gábortól. A drogokat Salgótarjánban adták el.
Előbb G. Lajos ment hetente Budapestre a megrendelt áruért, majd korábbi vásárlójukat, a 33 éves O. Gyulát bízták meg, hogy alkalmanként 30 ezer forintért Salgótarjánba vigye a kábítószert tartalmazó csomagokat - tette hozzá a szóvivő.
O. Gyula 2012. július 6-án is magához vett egy csomagot, amelyet az egyik budapesti bevásárlóközpont parkolójában egy autó hátsó kerekénél I. Gábor helyezett el. A rendőrség Salgótarján közelében, Vizslás-Újlaknál ellenőrizte O. Gyula autóját, amelyben 141,41 gramm mefedront, azaz "Kati" néven ismert kábítószert találtak. A vecsési férfi később azt állította, hogy ismeretlenektől vásárolta a Nyugati pályaudvarnál 48 ezer forintért, és 200 ezer forint körüli összeget várt érte a salgótarjáni vevőktől.
A szóvivő elmondta azt is, hogy számottevő mennyiségű mefedront, pszichoaktív anyagokat, kábítószer forgalmazására használt eszközöket, mérlegeket, csomagoló és kimérő anyagokat, I. Gábor vecsési lakásán pedig kábítószer-kereskedelemből származó 2 millió 331 ezer forintot és 1830 eurót (549 ezer forint) foglaltak le.
G. Lajos, O. Éva és I. Gábor előzetes letartóztatásban, O. Gyula házi őrizetben van.

Címkék: drogkereskedő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...