Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Február 07. 10:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Amerikai cégek üzleti partnerének kiadva magát csalt ki pénzt a nő

Amerikai cégek üzleti partnerének kiadva magát csalt ki pénzt a nő

Bűnsegédként elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy nő ellen, aki jogtalanul szerzett pénzt amerikai gazdasági társaságoktól a cégek elektronikus levelezési rendszeréhez hozzáférve

- közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szerdán. A 22 éves vádlott kameruni élettársával 2015 januárjában kft.-t alapított, és annak nevében bankszámlákat nyitott.

A vádirat alapján két amerikai gazdasági társaság elektronikus levelezéséhez hozzáférve a cégek üzleti partnerének adták ki magukat úgy, hogy a ténylegeshez hasonló e-mail-címről küldtek hamis számlát, illetve levelet a sértetteknek.

Az ügy atlantai székhelyű sértettjének 2015 júliusában hamis számlát küldtek a vádlott cégének bankszámlaszámával, melyre a társaság több mint 28 ezer dollárt utalt. A mintegy 7 millió 750 ezer forintból a vádlott élettársa gépkocsit vásárolt, a pénz jelentős részét pedig felélték.

Az ügy másik, Kentucky államban működő sértettje az egyik kínai gazdasági partnere felé fennálló tartozását illetően kapott megtévesztő e-mailt, melyben a vádlott a cég nevében a tartozást követelte. Az amerikai társaság ezek után mintegy 17 millió forintot utalt a vádlott cégének bankszámlájára, ezt az összeget 2016 májusában a nyomozóhatóság lefoglalta - tájékoztatott a főügyészség.

Címkék: vádemelés, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.