Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 09. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vádat emeltek a kertjében őzet leölő férfi ellen

Vádat emeltek a kertjében őzet leölő férfi ellen

Állatkínzás és lopás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy salgótarjáni férfi ellen, aki augusztusban a háza kertjében befogott és megölt egy őzet.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze elmondta: az 56 éves B. Barnabás augusztus 8-án a kora esti órákban addig kergette a kertjébe tévedt és onnan kijutni nem tudó őzsutát, míg a kimerült és rémült állatot sikerült a földre szorítania. A magatehetetlen őz torkát egy késsel átvágta, majd megnyúzta és ki is belezte az állatot. Hozzátette: a férfi tettét többen is látták, és azonnal jelezték a rendőrségnek, a vádlott pedig már az őz feldarabolását kezdte meg, amikor a rendőrök megjelentek nála, és lefoglalták az állat maradványait. A megbízott főügyész közölte: az ügyészség állatkínzással és lopással vádolta meg B. Barnabást, aki a vad elpusztításával több mint százhúszezer forintos kárt okozott a helyi vadásztársaságnak. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki az elkövetőt, három évig terjedő fogházbüntetést szabhat ki vele szemben – mondta Bóna Gyula.

Címkék: állatkínzás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.