Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Július 16. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vádat emeltek a féltékenységből gyilkoló domonyi férfi ellen

Vádat emeltek a féltékenységből gyilkoló domonyi férfi ellen

A bírósági eljárást a Balassagyarmati Törvényszék folytatja le.

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség az ellen a domonyi férfi ellen, aki novemberben az élettársát elszerető férfit meggyilkolta Szirákon - közölte a testület szóvivője pénteken az MTI-vel.
Bóna Gyula elmondta, a büntetlen előéletű, 41 éves T. Zoltán élettársi kapcsolatban élt P. Ilonával domonyi házában 2012 júniusáig. Egy gyermekük is született. Kapcsolatuk azonban 2011-ben kezdett megromlani, mert a férfi elvesztette munkáját és nem tudta eltartani a családot.
A pár időközben megismerkedett a nő anyai nagybátyjával, S. József sértettel, aki többször anyagi segítséget nyújtott nekik, és egyre erősebb érzelmi viszonyba került P. Ilonával. A nő végül tavaly júniusban kisfiával együtt elköltözött szülei sziráki házába.
T. Zoltán képtelen volt feldolgozni a szakítást és a gyermekétől való elszakadást. Abba sem tudott belenyugodni, hogy volt élettársa saját édesanyja testvérével folytat szerelmi és szexuális viszonyt. Utóbbi miatt rendszeresen gúnyolták is Domonyban az ismerősei, ezért a vádlott egyre inkább gyűlölte S. Józsefet, és azt hangoztatta, hogy megöli - mondta a szóvivő.
A domonyi férfi 2012. november 14-én késő este egy 20 centiméter pengehosszú késsel gyalog indult el a mintegy 40 kilométerre lévő Szirákra, és a nő házánál várt, hogy leszámoljon riválisával. A sértettre akkor támadt rá, amikor az hajnali öt óra körül ki akart menni az udvari vécére. A vádirat szerint a vádlott emberi mivoltából kivetkőzve, testszerte tizennyolcszor szúrta meg a sértettet, majd elmenekült a helyszínről.
T. Zoltán, akit a rendőrök még Szirák belterületén elfogtak, beismerte a bűncselekmény elkövetését. A szóvivő elmondta, hogy a férfi őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került.

Címkék: bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.