Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 05. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Uzsorásokat fogtak el a rendőrök Salgótarjánban

Uzsorásokat fogtak el a rendőrök Salgótarjánban

Esetenként 80 %-os kamatra adtak gyanúsítottak mélyszegénységben élőknek kölcsönt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett uzsorabűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vételük mellett - B. Tibor 46, Z. Izabella 37, valamint H. Tímea 36 éves salgótarjáni lakosok ellen.
A jelenlegi adatok alapján a B. Tibor és Z. Izabella megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010. évtől kezdődően napjainkig salgótarjáni és Salgótarján város vonzáskörzetében több mélyszegénységben élő személy részére kamatra nyújtott uzsorakölcsönt. A 46 éves férfi és 37 éves nő társa az általuk működtetett élelmiszerboltban több sértett részére 80 százalékos kamatra adott el különféle terméket, valamint egy sértett és családja részére albérletet biztosított, mely díjat 70 százalékos kamattal növelten kellett részükre megfizetni. A hitel összegének visszafizetése érdekében sértettektől bankkártyájukat elvették, az arra érkező teljes összeget rendszeresen leemelték és ezzel a családokat súlyos nélkülözésnek tették ki. A 36 éves nő az adósok tartozását nyilvántartotta és gyanúsítottak üzletszerű, rendszeres anyagi haszonszerzésre törekvő magatartását ezzel segítette.
A gyanúsítottakat a rendőrök elfogták, a rendőr-főkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság mindhárom személy előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészségen.

Címkék: uzsorás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 18:18, vasárnap | Helyi

Ökölvívó Eb - Bernáth Attila ezüstérmes.

Az 51 kilogrammban szereplő Bernáth Attila ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokság zárónapján, miután a fináléban veszített.

2024. Április 28. 17:21, vasárnap | Helyi

Labdarúgó NB I - Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda.

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.