Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 21. 10:35, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Útravaló jó tanácsok a nyári szünet előtt.

Útravaló jó tanácsok a nyári szünet előtt.

A tanév utolsó napjait is kihasználták a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, hogy bűn-, és balesetmegelőzési üzeneteiket és nyári jó tanácsaikat személyesen juttassák el az iskolásoknak.

„Az iskola rendőre” program keretében a 2023/2024-es tanév utolsó hetében a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára és a helyi rendőri szervek prevenciós szakemberei rendkívüli osztályfőnöki órák keretében hívták fel a gyermekek figyelmét a nyári szünet veszélyeire, és adtak hasznos tanácsokat a 112-es segélyhívó telefonszám használatáról, a biztonsági öv alkalmazásának jelentőségéről és a legfontosabb bűn-, és balesetmegelőzési szabályokról beszélgettek a fiatalokkal. Munkatársaink a diákok számára játékos feladványokkal is készültek, hiszen a gyerekek ezeken keresztül még fogékonyabbak az új ismeretekre. Az általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói a gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos szabályokat is feleleveníthették a rendőrökkel, ugyanakkor a kábítószerhasználat veszélyeiről is tájékoztatást kaptak és kipróbálhatták az ittasságot szimuláló szemüveget is. Az iskolákban az utolsó KEVE foglalkozásokat is megtartották munkatársaink, amely program a következő tanévben is folytatódik.

Már csak pár nap és elkezdődik a nyári szünet, ezért különösen fontos, hogy a tanév utolsó napjaiban személyesen tudták elmondani a biztonságos közlekedés és az áldozattá válás elkerülésével kapcsolatos tanácsaikat a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.