Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Útfelújítási munkálatok kezdődtek Salgótarjánban

Útfelújítási munkálatok kezdődtek Salgótarjánban

Nyolc belterületi út felújítása kezdődött meg Salgótarjánban, a nógrádi megyeszékhely csaknem 180 millió forintot költ a legrosszabb állapotú utak rendbetételére - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Székyné Sztrémi Melinda hozzátette: önkormányzatukhoz 2010 óta 4,1 milliárd forint kormányzati támogatás érkezett, ennek köszönhetően tudták az idei költségvetésükben a legszükségesebb útfelújításokhoz is a forrást biztosítani.
A polgármester megjegyezte: sajnos még a szocialista kormány befagyasztotta a hazai forrású pályázatokat, az uniósok között pedig nincs útfelújításra vonatkozó kiírás. Amit csak lehetett, azt korábban megpályáztak, így újítottak fel több utat is, de így is bőven maradt a városban olyan szakasz, amely helyreállításra vár.
Lantos László, a városfejlesztési iroda irodavezető-helyettese közölte, Salgótarjánban az útépítési munkálatokhoz kapcsolódóan több helyen kicserélik az elöregedett, rossz állapotban lévő ivóvízvezetékeket is. A kivitelezés összköltsége 176 millió forint. Ebből őszig a Blaha Lujza, a Bercsényi, a Lakatos Péter, a Bátki József, a Fenyvesalja, a Jakubi, a Katalin, valamint a Köves utcát teszik rendbe.

Címkék: útfelújítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024. 05. 16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.