Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 27. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Utcaneveket változtattak meg Mátraverebélyben

Utcaneveket változtattak meg Mátraverebélyben

Öt olyan utcanevet változtattak meg Mátraverebélyben, amely közvetlen összefüggésbe hozható a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerrel.

Beke Andrea, a falu jegyzője elmondta: a döntést a korábbi törvénymódosítás miatt hozták meg, amely szerint közintézmény, közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki vezető szerepet töltött be a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában.

Mátraverebélyben a Lenin utat nevezték át Rét útra, a Nógrádi Sándor út új neve Nógrádi út, a Ságvári Endre úté Magtár út. A Sztahanov út a Hunyadi út, a Felszabadulás út a Vereb Péter út elnevezést kapta.

Mint elmondta, a lakcímigazolvány és a forgalmi engedély cseréje, az egyéni vállalkozás adatváltozásának nyilvántartásba vétele, a telepengedély, illetve a működési engedély cseréje illetékmentesen történik.

Mátraverebély előző önkormányzata 2012-ben már döntött utcanévváltozásokról, az akkori határozat azonban nem lépett hatályba, mert a lakosok nem értettek egyet a tervezett módosításokkal. A legtöbben azt kifogásolták, hogy a Tátra teret Ceferino térre nevezték volna át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.