Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Szeptember 19. 08:47, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Útba esik jövet-menet!

Útba esik jövet-menet!

A szabályszegő gépjárművezetők sok munkát adtak múlt héten a sebességmérőket üzemeltető egyenruhásoknak Nógrád vármegyében.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság már hosszú ideje felhívja a figyelmet arra, hogy a sebességtúllépés a főbb baleseti okok közé tartozik, amellyel nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik a közlekedésben résztvevők. A rendőr-főkapitányság a kiadott sajtóközleményekkel – megelőzési céllal – tájékoztatja az olvasókat arról, hogy az indokolatlan sebességtúllépés a baleseti kockázaton túlmenően jelentős összegű büntetést vonhat maga után. Ezek a tanulságos közlemények mondanivalói jelzés értékűek, amelyek nem minden gépjárművezetőnél érik el a kívánt hatást.

A negatív példák közé tartozik az a gépjárművezető, akit munkatársaink 2023. szeptember 15-én Bátonyterenye belterületén, a Madách úton folytatott sebességellenőrzés során 13 óra 34 perckor mértek be, mert lakott területen 50 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 73 km/h sebességgel haladt. Ez a sebességtúllépés sajnos nem lenne kirívó, viszont ugyanez a gépjárművezető 40 perccel később ellenkező irányba haladva is túllépte a korlátozást, és a technikai eszköz felvétele alapján 81 km/h sebességgel távolodott. A járművezetője az elkövetett szabályszegések miatt összesen 97.500 forint közigazgatási bírságra és 8 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat.A tűzzel játszott az a gépkocsivezető, aki a sebességmérővel rögzített fényképfelvétel alapján szeptember 14-én kora délután a 22-es számú főút 39-es kilométerszelvényében Szécsény közelében a szakadó esőtől nedves, síkos úttesten a megengedett 90 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 130 km/h sebességgel haladt. A rendőrök a járművezetővel szemben 58.500 forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.Szeptember 16-án a sebességmérést folytató egyenruhások a reggeli órákban a 21-es számú főút 30-as kilométerszelvényében 110 km/h korlátozásnál 152 km/h, míg délben 90 km/h korlátozásnál 157 km/h sebességgel mértek be egy-egy gépjárművet, amelyek vezetői már a szeptembertől emelt összegű pénzbüntetésre és büntetőpontokra számíthatnak.

Továbbra is a vezető baleseti okok között szerepel a sebességtúllépés. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély.

…hogy mindenki hazaérjen!

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 16:00, szerda | Helyi

Nobel-díj - Deák András: a díjazottak kémiával törtek be a kvantumvilágba!

A Nobel-díjjal elismert kutatók kémiával törtek be a kvantumvilágba. Deák András, a HUN-REN Energiatudományi Kutatóközpont(HUN-REN EK) Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Fotonika Laboratóriumának munkatársa.

2023. Október 04. 12:40, szerda | Helyi

Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba!

Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba - közölte a Klebelsberg Központ. Az ösztöndíj mértéke 125 ezer, 250 ezer vagy 375 ezer forint félévenként, az összeg elbírálása a tanulmányi eredménytől, a választo

2023. Október 04. 12:30, szerda | Helyi

Már 28 új naperőművet épített országszerte az MVM Zöld Generáció Kft.

Országszerte 28 naperőművet épített 6,7 milliárd forintos beruházással 2021 és 2023 között az MVM Zöld Generáció Kft. - ismertette a társaság üzleti projekt igazgatója szerdán Pécsen.

2023. Október 04. 11:00, szerda | Helyi

Járási közbiztonsági egyeztető fórumok Nógrád vármegyében.

A kapitányságvezetők az illetékességi területük vonatkozásában adtak tájékoztatást a közbiztonságot befolyásoló bűnügyi és rendészeti helyzet alakulásáról.