Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. November 20. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Utazó vagyonvédelem

Utazó vagyonvédelem

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Utazó vagyonvédelem című program keretében 12 nógrádi településen tart vagyonvédelemmel kapcsolatos bűnmegelőzési programot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya 2014. november 17-én első alkalommal a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területén, Lucfalva községben tartotta meg az Utazó vagyonvédelem elnevezésű rendezvényét a lakosság részére.
A rendezvényt Bakos Gyula, Lucfalva polgármestere nyitotta meg, melyet követően dr. Kalmár Zsolt r. alezredes, rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a résztvevőket. A megnyitón Révész Ákos r. alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője is részt vett. Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes úr elmondta, hogy program célja a vagyon elleni jogsértések megelőzése, visszaszorítása, a különböző vagyonvédelmi eszközök alkalmazásának ismertetése, a lakosság „önvédelmi képességének” elősegítése, az áldozattá válás elkerüléséhez szükséges ismeretek bővítése.
A program keretében a kiválasztott 12 Nógrád megyei településen különböző bűnmegelőzési módszerekkel, valamint mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhetnek meg egy kiállítás keretében az érdeklődők. A rendőrség szakemberei a - legfiatalabb korosztálytól kezdődően a legidősebb korosztályig - áldozat- és vagyonvédelmi előadásokat tartanak, mely során a legaktívabbakat ajándéktárggyal jutalmaznak. Bűnmegelőzési előadásokat tartanak továbbá az adott településen segítő tevékenységet ellátó és a szociális szférában dolgozók részére is. A program keretében további vagyonvédelmi tanácsokat tartalmazó szóróanyagot osztanak szét a lakosság között a betöréses és alkalmi lopások megelőzése érdekében.

Címkék: vagyonvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.