Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2014. November 20. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Utazó vagyonvédelem

Utazó vagyonvédelem

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Utazó vagyonvédelem című program keretében 12 nógrádi településen tart vagyonvédelemmel kapcsolatos bűnmegelőzési programot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya 2014. november 17-én első alkalommal a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területén, Lucfalva községben tartotta meg az Utazó vagyonvédelem elnevezésű rendezvényét a lakosság részére.
A rendezvényt Bakos Gyula, Lucfalva polgármestere nyitotta meg, melyet követően dr. Kalmár Zsolt r. alezredes, rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a résztvevőket. A megnyitón Révész Ákos r. alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője is részt vett. Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes úr elmondta, hogy program célja a vagyon elleni jogsértések megelőzése, visszaszorítása, a különböző vagyonvédelmi eszközök alkalmazásának ismertetése, a lakosság „önvédelmi képességének” elősegítése, az áldozattá válás elkerüléséhez szükséges ismeretek bővítése.
A program keretében a kiválasztott 12 Nógrád megyei településen különböző bűnmegelőzési módszerekkel, valamint mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhetnek meg egy kiállítás keretében az érdeklődők. A rendőrség szakemberei a - legfiatalabb korosztálytól kezdődően a legidősebb korosztályig - áldozat- és vagyonvédelmi előadásokat tartanak, mely során a legaktívabbakat ajándéktárggyal jutalmaznak. Bűnmegelőzési előadásokat tartanak továbbá az adott településen segítő tevékenységet ellátó és a szociális szférában dolgozók részére is. A program keretében további vagyonvédelmi tanácsokat tartalmazó szóróanyagot osztanak szét a lakosság között a betöréses és alkalmi lopások megelőzése érdekében.

Címkék: vagyonvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 01:00, kedd | Helyi

Nyári idő, de helyenként zápor kialakulhat!

Napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel.

2023. Május 29. 07:24, hétfő | Helyi

Nyári idő délután néhol futó záporral!

Hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés

2023. Május 28. 07:00, vasárnap | Helyi

Vincze Ferenc és Percze Nándor nyerte a Salgó Rallyt

Kilenc gyorsasági szakaszt megnyert a 11-ből és a versenyt végig vezette Vincze Ferenc és Percze Nándor. A Skoda Fabiával versenyző páros ezzel megnyerte a HUMDA Országos Rally Bajnokság második futamát.

2023. Május 28. 05:00, vasárnap | Helyi

Napos, nyárias, kissé szeles idő!

Az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk