Városlista
2024. február 20, kedd - Álmos

Hírek

2014. November 20. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Utazó vagyonvédelem

Utazó vagyonvédelem

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Utazó vagyonvédelem című program keretében 12 nógrádi településen tart vagyonvédelemmel kapcsolatos bűnmegelőzési programot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya 2014. november 17-én első alkalommal a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területén, Lucfalva községben tartotta meg az Utazó vagyonvédelem elnevezésű rendezvényét a lakosság részére.
A rendezvényt Bakos Gyula, Lucfalva polgármestere nyitotta meg, melyet követően dr. Kalmár Zsolt r. alezredes, rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a résztvevőket. A megnyitón Révész Ákos r. alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője is részt vett. Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes úr elmondta, hogy program célja a vagyon elleni jogsértések megelőzése, visszaszorítása, a különböző vagyonvédelmi eszközök alkalmazásának ismertetése, a lakosság „önvédelmi képességének” elősegítése, az áldozattá válás elkerüléséhez szükséges ismeretek bővítése.
A program keretében a kiválasztott 12 Nógrád megyei településen különböző bűnmegelőzési módszerekkel, valamint mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhetnek meg egy kiállítás keretében az érdeklődők. A rendőrség szakemberei a - legfiatalabb korosztálytól kezdődően a legidősebb korosztályig - áldozat- és vagyonvédelmi előadásokat tartanak, mely során a legaktívabbakat ajándéktárggyal jutalmaznak. Bűnmegelőzési előadásokat tartanak továbbá az adott településen segítő tevékenységet ellátó és a szociális szférában dolgozók részére is. A program keretében további vagyonvédelmi tanácsokat tartalmazó szóróanyagot osztanak szét a lakosság között a betöréses és alkalmi lopások megelőzése érdekében.

Címkék: vagyonvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 18:45, kedd | Helyi

A Spar új szupermarketet épít Szentendrén.

A Spar 3,6 milliárd forintos beruházással új áruházat épít Szentendrén. A szupermarket, amelynek alapkövét kedden tették le, várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg.

2024. Február 20. 18:15, kedd | Helyi

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 12. alkalommal rendezte meg Országos Szakmai Versenyét a Területei Szervezetek győztes csapatai

A Nógrád Vármegyei Területi Szervezet ismételten részt kíván venni az egészségügyi szakdolgozók számára megrendezésre kerülő Országos Szakmai Versenyen.

2024. Február 20. 17:43, kedd | Helyi

Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely

Kedves követőink, alább megtalálják a 2024-es év BÚCSÚRENDJÉT

2024. Február 20. 12:00, kedd | Helyi

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói búcsúba.

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói pünkösdi búcsúba. A zarándokvonat május 17-én indul és pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők.