Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Március 10. 13:07, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Út szélén hagyva!

Út szélén hagyva!

A közterületi állomány és a tevékenység-irányítási központ összehangolt munkájának köszönhetően fogtak el két embercsempészt Salgótarjánban.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. március 9-én 11 óra 29 perckor, miszerint Somoskőújfalu belterületén, a szlovák határ irányába ismeretlen személyeket látnak gyalogolni. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a helyszínre vonultak, ahol 8 főt vontak intézkedés alá. Elmondásuk alapján személygépkocsival hozták őket a magyar-szlovák határhoz, ahol a gépjárműből kiszállva gyalogosan folytatták útjukat. Az illegális bevándorlók a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így őket a rendőrkapitányságra előállították.

Felmerült az embercsempészés gyanúja, így a hatóság tagjai megkezdték a két embercsempész felkutatását. A modern technikai eszközöket kihasználva a közterületi állomány és a tevékenység-irányítási központ összehangolt munkájának köszönhetően nem sokkal a bejelentést követően munkatársaink sikerrel jártak, ugyanis 14 óra 30 perckor a salgótarjáni járőrök a vármegyeszékhely központjában ellenőrzés alá vontak két grúz állampolgárt. Az intézkedés során a két férfi turistának vallotta magát, azonban az elfogott migránsok – a bemutatott fotók alapján – a gépkocsik vezetőiként azonosították őket. Beigazolódott, hogy a két férfi segítséget akart nyújtani a külföldieknek a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. A felderítésben és az elfogásban jelentős szerepet játszott a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli körzeti megbízottja is.

A két grúz állampolgárt a rendőrök elfogták, előállították, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai őket embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették, valamint a szükséges nyomozási cselekményeket lefolytatták. Az embercsempészéshez használt gépjárműveket a grúz sofőrök a határközeli parkolóban hátrahagyták, amelyet az egyenruhások megtaláltak és lefoglaltak. A hatóság tagjai a nyolc illegális migránst – meghallgatásukat követően – a kijelölt gyűjtőpontra szállították.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.