Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. November 13. 08:30, péntek | Helyi

Ünnepélyesen átadásra kerültek a pásztói és bátonyterenyei hulladékudvarok és a hulladékgyűjtő járművek

Ünnepélyesen átadásra kerültek a pásztói és bátonyterenyei hulladékudvarok és a hulladékgyűjtő járművek

A Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás „Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése” című projektje keretében tegnap átadásra kerültek...

a Bátonyterenyén és a Pásztó határában épült, újrahasználati központként is funkcionáló hulladékudvarok, továbbá a projektnek köszönhetően beszerzett 18 gyűjtő- és rakodójármű.

A Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás alelnöke, Nagy-Majdon József a kivitelezést végző HD Kelet-Nógrád Konzorcium képviselőjével jelképesen átvágta a szalagot azon megépült létesítmények egy részén, melyeket a KEOP-1.1.1/2F/09-11-2013-0003 azonosító számú uniós projektnek köszönhetően valósíthattak meg. 9 órakor a Pásztó határában épült hulladékudvart, 9.45 órakor a Bátonyterenyén épült hulladékudvart adták át, 10.30 órától pedig a beszerzett járművek átadása történt meg a szállító MENTO Környezetkultúra Kft. képviselőjével közösen.

Az átadókon elhangzott: a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy egy térségi szintű, szelektív hulladékgazdálkodási rendszerfejlesztés valósuljon meg uniós támogatás igénybevételével. Az 51 kelet-nógrádi település alkotta társulás ehhez a Magyar Államnak és az Európai Uniónak köszönhetően több mint 3,2 milliárd forint támogatásban részesült, melyből jelentős fejlesztések valósultak meg a Salgótarján Térségi Hulladéklerakón, illetve egy-egy újrahasználati központként is funkcionáló hulladékudvar épülhetett meg Bátonyterenyén és Pásztó határában, továbbá 18 gyűjtő- és rakodógép beszerzésére is sor került, melyekkel a közeljövőben beindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a térségben. Kiemelték, hogy az átadásra kerülő hulladékudvarok nem hagyományos hulladékbegyűjtő helyek lesznek, ahol napi rendszerességgel fordulnak meg a kukásautók. A hulladékudvarokban különböző konténerekben helyezhetik el díjmentesen a szelektív papír, műanyag, fém és üveg hulladékot a lakosok, továbbá olyan hulladékokat, melyek lerakása az eddigiekben problémát okozhatott, mint például használt gumiabroncs, akkumulátorok, elemek, elektronikai készülékek, bútorok, lomok, illetve zöldhulladék elhelyezésére is lehetősége lesz a lakosoknak. A hulladékudvarok üzemeltetésének megkezdése a működéshez szükséges engedélyek megszerzésének függvényében 2015 december – 2016 január hónapban várható, a nyitva tartásuk pedig a lakossági igényeknek megfelelően tervezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.