Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Október 20. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus

Újra pályáznak az egykori Dornyay Turistaház felújítására

Újra pályáznak az egykori Dornyay Turistaház felújítására

A Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület egy magyar-szlovák határon átnyúló pályázati forrás lehetőségeit kihasználva újra megpróbálkozik a Dornyay Turistaház felújításához szükséges támogatás megszerzésével. Mindezt Dr. Palásthy Tamás, az egyesület elnöke jelentette be a szervezet tegnap délelőtti, rendkívüli taggyűlésén. Közölte: a határon átnyúló forrásra két szlovák oldali és két magyar oldali szervezet közösen pályázik. A salgótarjáni projektelem az egykori Dornyay Turistaház felújítása lenne, amennyiben a projekt forráshoz jut. A szervezet az épület tulajdonosaitól tíz évre – kizárólagos – üzemeltetési joggal bírna, így a ház újra a helyi közösség, illetve az ide érkező turisták szolgálatába állna. Az elmúlt évek során a lehetőségként felmerülő összes pályázati lehetőséget kihasználta a tulajdonosi kör, de eddig sajnos nem jártak sikerrel. Amennyiben a projektötlet most zöld utat kap, megvalósulhat a ház teljes körű felújítása. Funkcióját tekintve megtartaná a „klasszikus” turistaház-jelleget, így többek között információs központ, büfé, melegítőkonyha, csomagmegőrző, ajándékbolt is helyet kaphatna benne. Emellett egy, az üvegipari és a bányászati hagyományokat bemutató látványos, interaktív bemutatóteret is elhelyeznének az épületben. A pályázatot a partnerek napokon belül benyújtják, a korábbi tapasztalatok szerint a döntés azonban csak több hónap elteltével, várhatóan 2017 első negyedévében várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.