Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 11. 14:33, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Újra olasz pályán

Újra olasz pályán

FX RACING WEEKEND – AUTODROMO VALLELUNGA

A hétvégén Vallelungában versenyez a Gender Racing Team ismét a Topjet F2000 Italian Trophy bajnoki sorozatban, Berta Benjámin a csapat F4-es versenyautójával áll rajthoz a Róma közelében fekvő versenypályán.

Ismét egy új ismeretlen pálya vár a csapatra a hétvégén, hiszen az alig több mint négy kilométeres, tizenkét kanyarral tűzdelt pályán még nem állt rajthoz a legeredményesebb hazai formula autós alakulat. Berta Benjámin számára így ezúttal is elsősorban a szimulátorprogramok virtuális világa adta az első felkészülési lehetőséget a pálya megismerésére. Az első éles körökre majd csak a pénteki szabadedzésen kerülhet sor, de remélhetőleg Beni most is hamar alkalmazkodni tud az új pálya kihívásaihoz a meglehetősen érdekes vonalvezetésű aszfaltcsíkon.

A remények szerint itt is több erős ellenféllel mérheti majd össze az erejét az F4-es kategóriában az osztrák versenyhétvégéhez hasonlóan. Valamint ezen a pályán még egy érdekes szakmai összehasonlításra is nyílik majd alkalom. Itt rendezték ugyanis az első FIA Motorsport Games küzdelmeit, melyen már a legújabb generációs F4-es versenygépekkel indulhattak a versenyzők, így az általuk akkor elért időeredmények is érdekes viszonyítási alapot szolgáltathatnak. Ezen kívül persze arra is számítani lehet majd, hogy esetleg a monzai futamhoz hasonlóan számos, erősebb technikával rendelkező ellenfelet megelőz majd és ismét okoz némi meglepetést egy-két kiváló részeredménnyel az időmérőn és a versenyfutamokon.

A hétvége eseményeit az FX Racing Weekend honlapján live timing és live stream útján is követni lehet majd a két versenynap folyamán, így akár élőben is szurkolhatnak az autósport rajongók a Gender Racing fiatal versenyzőjének.

Fotó: Gender racing Team
- Boncz Elek -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.