Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 28. 18:15, szombat | Bulvár

Újra megjelenik a Beatles klasszikus válogatáslemeze

Újra megjelenik a Beatles klasszikus válogatáslemeze

London, 2023. október 28., Az eredeti kiadás 50. évfordulóján újra megjelennek a Beatles klasszikus piros és kék válogatáslemezei.

A többféle formátumban elérhető anyagon szerepel az új dal, a Now and Then is, a zenekar búcsújaként.

Yesterday (Remastered 2009)

Az 1962-1966 (red), valamint az 1967-1970 (blue) című válogatások egyaránt két CD-n és 3 LP-n, valamint digitális csatornákon jelennek meg november 10-én, jelentősen (összesen 75 dalra) kibővített változatban, új sztereó mixekkel az Apple/Universal Music Records kiadásában.

A Now and Then önálló kislemezként is megvásárolható lesz.

The Beatles - 1962 - 1966 "The Red Album" (1973)...

Love Me Do (Mono Version / Remastered 2009)

From Me To You (Mono Version / Remastered 2009)

A Now and Then című dal az első "új" Beatles-dal a Real Love 1996-os megjelenés óta. Ezek a dalok (a Free As A Bird-del együtt) az 1980-ban meggyilkolt John Lennon régi, hetvenes évekbeli demófelvételeinek felhasználásával készültek el. A Free As A Bird-öt és a Real Love-ot Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr a kilencvenes évek közepén kiadott Anthology-széria keretében rögzítette, és akkor tervezték a Now and Then-t is befejezni, de utóbbi iránt Harrison nem volt túl lelkes, azért azt ekkor elvetették.

Idén viszont (immár több mint húsz évvel Harrison halála után) Paul újra elővette. A most megjelenő dal támaszkodik az 1995-ös stúdiózásokra, a George által feljátszott gitárrészekre és vokálra, valamint a Paul és Ringo által tavaly felvett új hangszerelésre. Ezek producere McCartney és Giles Martin, a legendás Beatles-producer, George Martin fia volt.

A piros és a kék válogatásanyag 1973-ban jelent meg az Apple és az EMi/Capitol gondozásában, egyfajta hivatalos válaszként az akkoriban piacra dobott kalózválogatásokra.

The Beatles Blue Album - Let It Be (Remastered 2009)

Az eredeti 1962-1966 (piros) anyag a Love Me Do-val indul és a Yellow Submarine-nel zárul, és valamennyi darabja Lennon-McCartney szerzemény. Az új kiadás tizenkét dallal bővült ki, köztük a George által írt If I Needed Someone-nal és a Taxmannel, továbbá mások mellett a Twist and Shout-tal, a Roll Over Beethovennel, a Got to Get You into My Life-fal, az I'm Only Sleeping-gel, a Here, There and Everywhere-rel, a Tomorrow Never Knows-zal. Az 1967-1970 (kék) válogatás eredeti 28 dala mellé került a Within You, Without You, az I Me Mine, a Dear Prudence, a Glass Onion, a Blackbird, a Hey Bulldog, az Oh! Darling és az I Want You (She's So Heavy) is. A kiadványokhoz mellékelt booklet szövegét a The Guardian szerzője, John Harris írta.

A Now and Then már november 2-től elérhető önálló vinyl kislemezen, B-oldalán a Love Me Do-val, különböző színes változatokban, de lesz 12-inch-es (nagyalakú) kislemez és kazetta megjelenés is.

Ha tatszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.