Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2024. Augusztus 10. 09:39, szombat | Életmód
Forrás: MTI

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.

Az állatkert pénteki közleménye szerint a látogatók utoljára 2020 nyarán láthattak barnamedvéket a fővárosi intézményben.

A veresegyházi medveotthonból a héten érkezett két fiatal barnamedve a jegesmedve korábbi lakóhelyén kapott helyet.

Az állatkerti Kisszikla északi oldalán elhelyezkedő kifutó eredetileg 1912-ben létesült, majd 2006-ban jelentősen kibővítették, és egy nagy, a közönség felől üvegfalú medencét is építettek hozzá. Az elmúlt hetekben a barnamedvék fogadására készülve többek között megnövelték az ásási lehetőséget kínáló talajfelületet, illetve különféle mászófákat, az állatoknak elfoglaltságot nyújtó berendezési tárgyakat is beépítettek a kifutóba.

A születésnap alkalmából az új medvék bemutatásán kívül többek között tematikus vezetett sétákkal, gyerek- és családi programokkal, kreatív kézműveskedéssel és a kert egész területén izgalmas keresőjátékkal várják a közönséget az állatkertben pénteken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Életmód

Karbantartási munkálatok miatt kisebb kiesés lehet egyes TV- és rádióadásokban

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást.

2024. Augusztus 13. 07:51, kedd | Életmód

Jelentősen felgyorsult a klímaváltozás a magyar erdőkben is

A klímaváltozás százszor gyorsabban megy végbe a magyar erdőkben, mint harminc évvel ezelőtt, ezért az erdészetekre komoly feladat hárul jelenleg és a jövőben is

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Életmód

A Perseida meteorraj Magyarország felett