Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Szeptember 22. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Újabb óvodák az \"Ovi-zsaru\" programban

Újabb óvodák az \

Közös felkészítésen vehettek részt Nógrád megyében a rendőrség szakemberei és a megújult programhoz csatlakozó óvodák vezetői.

A rendőrség prevenciós tevékenységén belül nagy hangsúlyt fektet a gyermek- és ifjúságvédelemre, a bűnmegelőzési ismeretek oktatását a legfiatalabb korosztályokkal kell kezdeni. A rendőrség 2010. évben indította az "Ovi-zsaru" programot, melynek célja, hogy a kicsik ne váljanak sem bűncselekmény, sem baleset áldozatává. A foglalkozások alkalmával olyan életszerű helyzetek kerülnek feldolgozásra, melyek veszélyt jelenthetnek e korosztály tagjai számára.

A projekt során három bábfigura – Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rosszcsont Rozi – segítségével mutathatók be a gyerekek számára élményszerűen a helyes teendők, az elkerülési lehetőségek, a védelmet jelentő körülmények. A kibővített tematika és az új eszközök programba illesztése további lehetőségeket nyújt a gyermekek biztonságának növelésére.

A megújuló "Ovi-zsaru" programhoz 2016. évben Nógrád megyében 12 óvoda csatlakozott. A belépő óvodák vezetői, illetve óvodapedagógusai, valamint a rendőrség szakemberei részére a napokban a Szécsényi Rendőrkapitányság tanácstermében dr. Vörös Ferencné címzetes rendőr alezredes rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, továbbá Medve Judit rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály vezetője tartott speciális felkészítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.