Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Augusztus 11. 09:42, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Újabb két embercsempész őrizetben

Újabb két embercsempész őrizetben

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 10-én 13 óra 11 perckor Szécsény belterületén tartóztattak fel egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsit. A járművet egy 40 éves szerb férfi vezette, amelynek rakterében 19 magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott. A külföldiek érvényes útiokmányokkal nem rendelkeztek, magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták.

A rendőrök Szécsény belterületén ellenőrzés alá vonták a feltehetően előfutó gépkocsit is, amelyet egy 48 éves szerb állampolgár vezetett.

Az egyenruhások a két szerb állampolgárt és a 19 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a két szerb állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a két szerb állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A hatóság tagjai a 40 éves és a 48 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt gépjárműveket lefoglalták.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.