Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Május 22. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Újabb idegenforgalmi fejlesztések Nógrád megyében

Újabb idegenforgalmi fejlesztések Nógrád megyében

Három újabb Nógrád megyei projekt kapott összesen 660 millió forintos támogatást a turisztikai attrakciófejlesztés keretéből.

A drégelypalánki kulturális tanösvény, a megye erdeit érintő ökoturisztikai fejlesztés és a mátrakeresztesi interaktív ásványkiállítás - tájékoztatta Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke az MTI-t.
Becsó Zsolt ismertette: Drégelypalánk önkormányzata "Turisztikai célú kulturális tanösvény kialakítása a drégelyi vár lábánál" című pályázata 235,4 millió forintot nyert. A projekt célja olyan programcsomag kialakítása, amelyben a már adott turisztikai látványosságokat - mint Drégely vára vagy a Schaffer kút - egészítik ki újdonságokkal úgy, hogy végül tíz állomásból álló tanösvény mutatja majd be a helyi történelmet.
Az Ipoly Erdő Zrt. az általa kezelt nógrádi erdőkben végez komplex ökoturisztikai fejlesztéseket, hogy erősítse a turisztikai piacot. A megye minden területét érintő program 360,6 milliós támogatással zajlik.
A Mátra nyugati kapujában, Pásztó mátrakeresztesi részén hozza létre az interaktív ásványkiállítást a Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit (VIN) Kft., a társaság erre 64,3 millió forintot nyert el. Itt az ásványok bemutatásán túl a látogatók megismerhetik majd az ásványok gyűjtésének, megmunkálásának eszközeit, és vezetett ásványgyűjtő túrákon vehetnek részt.
Becsó Zsolt hozzátette: a turizmushoz kapcsolódóan az elmúlt másfél év döntéseinek köszönhetően 8 milliárd 379 millió forintot ítéltek meg Nógrád megyei fejlesztésekhez, így a 2002-2010-es időszakhoz képest, de regionális vagy országos összevetésben is áttörést sikerült elérni.

Címkék: idegenforgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.