Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2013. Április 27. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Újabb hungarikum: puttonyt kaphat a Mercedes CLA

Újabb hungarikum: puttonyt kaphat a Mercedes CLA

A Mercedes–Benz formatervező csapatának igazgatója, Gordon Wagener bejelentette, hogy a cég legkisebb, „elsőkerekes” padlólemezéhez rövidesen egy újabb, ötödik modell fog csatlakozni. Az új platformon nyugvó első fecske a Kecskeméten (is) gyártott B osztály volt, amelyet az A osztály, majd a kizárólag a kecskeméti sorokon készülő CLA négyajtós kupé követett.

A sorhoz rövidesen az egyelőre csak koncepcióként bemutatott kompakt GLA crossover csatlakozott, az ötödik típus pedig a CLA puttonyos kivitele lesz, amely a CLS Shooting Brake-hez hasonlóan egy igazi divatautó lehet, némi praktikummal nyakon öntve. Külön öröm, hogy a „kombi lét” nemcsak a csomagtartónak, hanem a hátsó fejtérnek is kimondottan jót fog tenni a CLA esetében, amely az elegáns Mercedes legkomolyabb Achilles-sarka.

A technikai tartalom természetesen teljes egészében megegyezik majd a négyajtós kivitelével, az árcédulán viszont még magasabb összeggel fogunk szembesülni. A CLA Shooting Brake bemutatójával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk, ám az autó tervezése már az utolsó stádiumnál tart, vagyis elképzelhető, hogy a szeptemberi Frankfurti Autószalonon találkozni fogunk a Mercedes friss csillagával. Mi pedig reméljük, hogy a négyajtós testvérrel egyetemben Kecskemétre fog költözni a divatkombi gyártása, ezzel tovább bővítve a hazai Mercedes-üzemet. Wagener úr különben azt is elmondta, hogy egyelőre hiába várunk az A osztály alapjain nyugvó kupé vagy kabrió modellt, a piac ugyanis ebben a szegmensben csökkenő tendenciát mutat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 26. 17:01, vasárnap | Belföld

Tizenhét körözött kamiont foglaltak le Nagylakon és Csanádpalotán

Tizenhét, az olasz hatóságok által körözött kamiont foglaltak le a magyar rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte a rendőrség vasárnap honlapján.

2022. Június 26. 15:44, vasárnap | Belföld

Júliustól újraindítja budapesti járatát az Air China

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost

2022. Június 26. 14:03, vasárnap | Belföld

Honvédelmi miniszter: rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál

Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál - közölte a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebookon azt követően, hogy látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán.

2022. Június 26. 13:01, vasárnap | Belföld

Mindenhol illegális hulladékhegyeket hagytak, lebuktak

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettesek ellen indult, akik Szekszárdon több helyen hulladékot helyeztek el, ezzel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettét követték el.