Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Augusztus 13. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Újabb hidak épülhetnek az Ipolyon

Újabb hidak épülhetnek az Ipolyon

Drégelypalánknál és Őrhalomnál tervezik az építkezéseket.

Egyelőre nem kerül napirendre a Losonc- Ipolyság közötti, részben Magyarország területén haladó vasútvonal felújítása, de Besztercebánya megye hivatalnokai és képviselői elfogadták a Középső-Ipoly Mente Fejlesztési Ügynökség és az Ipoly-hidak Újjáépítéséért polgári társulás által előterjesztett szakmai szempontokat több új Ipoly-híd építéséről is. A tervezet figyelembe veszi a területfejlesztési szempontokat abból kiindulva, hogy a már meglévő két híd elsősorban Salgótarján és Szécsény felé nyitja meg a térséget. A jelenlegi helyzetben viszont a balassagyarmati kistérség illetve a közeli ipari park sokkal inkább meghatározó, mint Salgótarján környéke. Végül arra a megállapításra jutott az ügynökség, hogy a legfontosabb az Ipolyhídvég-Drégelypalánk közti híd megépítése lenne, hiszen Drégelypalánkra már most is napi szinten járnak át sokan dolgozni, jelentős kerülővel, Ipolyságon keresztül. Második lenne a sorban az Ipolyvarbó-Őrhalom híd megépítése. Ipolyvarbó jelenleg zsáktelepülés de 40 kilométeres körzetben az utolsó teljes szervezettségű magyar iskolával. Balassagyarmattól jelenleg 20 kilométer választja el, de a híd megépülésével ez a távolság hat kilométerre csökkenne. A hídnak elsősorban megtartó szerepe lenne, hiszen munka hiányában sokan elköltöznek – számol be minderről a felvidéki magyar hírportál.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: Ipoly-híd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.