Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2021. Január 09. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb EU-csúcs lesz a járványvédelmi intézkedések összehangolása érdekében

Újabb EU-csúcs lesz a járványvédelmi intézkedések összehangolása érdekében

A koronavírus-járvány elleni küzdelem jobb összehangolása érdekében Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csúcstalálkozót hívott össze január 21-re - közölte Barend Leyts, Michel szóvivője pénteken.

Leyts azt is közölte, hogy a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó intézkedések koordinációjáról szóló, videókonferencia keretében tervezett csúcstalálkozó 18 órakor kezdődik.

Információk szerint a virtuális EU-csúcs várhatóan a tagországok oltási kampányának összehangolására összpontosít majd.

Az Európai Unió mind a 27 tagállamában egységesen december 27-én, vasárnap kezdődött meg a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása, miután az Európai Bizottság néhány nappal korábban engedélyezte a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalat által kifejlesztett vakcina európai alkalmazását. Azóta a szintén amerikai Moderna vakcináját is jóváhagyták, és 300 millió helyett 600 millió adag oltóanyag beszerzéséről állapodtak meg a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal.

Címkék: EU-csúcs, járvány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 19:43, szerda | Külföld

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.