Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Április 22. 08:05, hétfő | Helyi sport
Forrás: VALLELUNGA BALOGH TAMÁS FORMULA

Újabb erős verseny Michelisz Norberttől.

Újabb erős verseny Michelisz Norberttől.

Michelisz pole-lal és győzelemmel kezdte a szezont. Kihozta a maximumot a TCR vallelungai nyitányának szombati napjából a BRC Hyundai magyar címvédője: az időmérőt és az első futamot is megnyerte.

A hétvégén Vallelungában startol el a TCR World Tour 2024-es idénye, a mezőnyben pedig ismét ott van a címvédő Michelisz Norbert. És nem is akárhogy kezdett a BRC Hyundai pilótája, hiszen a szombati időmérőn egy utolsó pillanatos körrel megszerezte a pole-t Yann Ehrlacher és Esteban Guerrieri előtt, s ezzel kapásból bezsebelt 15 pontot.A szombat délutáni első verseny nem indult a legjobban Michelisznek, hiszen Ehrlacher rögtön a rajt után megelőzte a magyar versenyzőt. Aki azonban nem hagyta magát, a harmadik kör elején visszatámadta a Lynk & Co kétszeres világkupagyőztes franciáját és visszavette tőle a vezető pozíciót.Michelisz pedig vissza sem nézett onnan, előnyét folyamatosan növelve húzta be a futamot – azaz 2023-hoz hasonlóan győzelemmel indította az idényt, így összesen 45 ponttal gazdagodott szombaton. Ehrlacher lett a második, a hondás Guerrieri a harmadik. A negyedik helyért kemény csata folyt, azt végül Marco Butti kaparintotta meg Norbi csapattársa, Mikel Azcona, valamint a másik három Lynk & Co, Santiago Urrutia, Thed Björk és Ma Qing Hua előtt.A TCR World Tour szezonjának második, fordított rajtrácsos versenyén Michelisz Norbert három pozíciót javítva a hetedik helyen ért célba a Hyundaijal, míg egyik legnagyobb riválisa, Yann Ehrlacher sokkal hátrébb végzett.Miután a TCR World Tour első hétvégéjén Michelisz Norbert szombat délelőtt a polet, szombat délután a futamgyőzelmet szerezte meg Vallelungában, a fordított rajtrácsos versenyt csak a tizedik helyről kezdhette meg. A rajtnál Girolami az élen tudott maradni, Michelisz pedig Filippi kicsúszásának köszönhetően a kilencedik helyre jött fel az első körben, majd bejött a safety car – az élmezőny ekkor Girolami, Urrutia, Butti, Ma, Guerrieri volt. A 4. körben Fernandez megpördült és a falba tette az autóját, emiatt ismét pályára ment a biztonsági autó, miközben az élmezőnyben nem történt változás, és Norbi is maradt a kilencedik helyen. A törmelék eltakarítása után még 10 köre maradt a mezőnynek, Ehrlacher pedig felgyűrődött motorháztetővel ment, így Michelisz keményen támadta a francia pilótát, de még mielőtt megtörtént volna az előzés, fekete-narancs zászlóval kiintették Ehrlacher-t, aki ki is jött a bokszba.A negyedik helyért nagyon ádáz csata folyt, Guerrieri és Ma össze is ért egymással, Michelisz pedig egy remek manőverrel megelőzte a visszaeső Mát, így feljött a hetedik pozícióba 6 körrel a futam vége előtt. Ehrlacher a futameleji problémája ellenére sem adta fel, és a verseny hajrája előtt a 14., már pontszerző pozícióban állt. Az élmezőnyben már nem történt változás, így Girolami győzött Urrutia, Butti, Guerrieri, Azcona és Björk előtt, Michelisz pedig a hetedik lett. Ehrlacher végül a 14. pozícióban ért célba.

Az 1. futam végeredménye:

A 2. futam végeredménye:

A TCR World Tour szezonja két hét múlva Marokkóban folytatódik, a pontversenyben továbbra is a címvédő Michelisz Norbert áll az élen, összesen 6 forduló és 12 futam van hátra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:00, hétfő | Helyi sport

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Május 06. 08:48, hétfő | Helyi sport

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Május 06. 08:38, hétfő | Helyi sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.

2024. Május 06. 08:30, hétfő | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen.

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.