Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. November 15. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra, ismét keletről, ezúttal Japánból - tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook-oldalán.

Ez a gyógyszermennyiség megközelítőleg tízezer, tüneteket mutató vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter karanténnaplójában úgy fogalmazott: az elmúlt tizenkét napban, főleg annak első és középső harmadában "elég rendesen megrángatta a vírus", de odáig nem fajult a dolog, hogy kórházba kelljen mennie.

Azonban sajnos egyre többen vannak, akik a tünetek súlyossága miatt kórházi ellátásra szorulnak, nekik jó hír a gyógyszer érkezése - írta.

Vigyázzunk magunkra és egymásra! - zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.