Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Augusztus 08. 11:59, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Újabb csomagtartó, melyben migránsok utaztak

Újabb csomagtartó, melyben migránsok utaztak

Balassagyarmat belterületén fogták el a rendőrök azt a 45 éves lengyel állampolgárságú férfit, aki az általa vezetett személygépjárműben öt migránst akart a határon átcsempészni.

A Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 8-án 0 óra 20 perckor ellenőriztek Balassagyarmat belterületén, a Rákóczi úton egy lengyel hatósági jelzésű személygépkocsit.

A rendőrök az intézkedés során a gépjármű utasterében a sofőrön kívül három főt, a csomagtartóban további kettő férfit találtak meg. A külföldiek magukat szír állampolgároknak vallották, a személyazonosságukat, illetve Magyarország területén tartózkodásuk jogszerűségét azonban nem tudták igazolni. Megalapozott a gyanú arra, hogy a lengyel sofőr segítséget akart nyújtani az öt férfinak abban, hogy illegálisan Magyarország területéről a Szlovák Köztársaság területére átlépjenek, azonban a rendőri intézkedés ezt megakadályozta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a lengyel állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 13:26, csütörtök | Helyi

Önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Sámsonházán

Sámsonháza önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a faluház épületének energetikai korszerűsítésére. A pályázat az Európai Regionális Fejlesz

2022. Szeptember 29. 12:38, csütörtök | Helyi

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Sóshartyánon

Sóshartyán önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a hivatal, az óvoda és bölcsőde, a családsegítő valamint a jelenlétház épületeinek energetik

2022. Szeptember 29. 12:35, csütörtök | Helyi

Önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Szarvasgedén

Szarvasgede önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében az óvoda és a sportöltöző épületeinek energetikai korszerűsítésére. A pályázat az Európai

2022. Szeptember 29. 12:09, csütörtök | Helyi

Másodszor segített a héten az érzékelő

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfő délután Nagylócon, egy Deák Ferenc úti családi házban. A szécsényi hivatásos tűzoltók megvizsgálták a ház levegőjének összetételét. Az egység mérései kimutatták a veszélyes gáz jelenlé