Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Május 16. 03:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: PAJERSZKI ATTILA

Újabb adag eső jön!

Újabb adag eső jön!

Kezdetben többfelé számíthatunk áztató esőre.

Kedden délen záporokra, néhol akár zivatarokra is. Délutánra a csapadék északabbra szorul, dél felől szakadozni kezd a felhőzet és előbújik hosszabb-rövidebb időre a nap. A délután második felében és este a Dunántúlon kiadós esőre, záporokra, zivatarokra kell készülni. Az északkeleti szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 8-14, délután 14-22 fok várható.

Szerdán már többet láthatjuk a napot, főként nyugaton lesznek még erősen felhős, borult tájak. Több helyen készülhetünk kisebb esőre, záporokra, a középső és keleti tájakon pedig kifejezetten zivataros lehet délután. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lehet. Nyugaton, északnyugaton 12 és 16, máshol 19 és 26 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön sok felhő lesz az égen, keleten lehetnek naposabb tájak. A középső országrészben újabb esőre, keleten záporokra van kilátás. A Dunántúlon és északkeleten kísérhetik élénk, erős lökések az északi szelet. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt. Keleten 17-22, nyugaton 12-16 fok valószínű.

Pénteken már többfelé kisüthet a nap több órára, de elszórtan még mindig kialakulhat kisebb eső, zápor, esetleg zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délutánra 16 és 25 fok közé melegedhet a levegő. Hétvégére nyáriasan meleg, szárazabb, naposabb idő körvonalazódik.

Orvosmeteorológia

Kedden is kettősfronti hatásra kell készülni.

Migrén, görcsös fejfájás, fáradékonyság, alvászavarok jelentkezhetnek továbbra is.

A szív- és érrendszeri betegségekkel élőknél gyakoribbak lehetnek a keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, szédülés is előfordulhat.

A fülledt, párás időben nehézlégzés, légszomj is kialakulhat.

A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel.

A nyirkos, hűvös időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ajánlott tehát kicsit rétegesebben öltözködni.

A naposabb időszakokban átmenetileg erős lehet az UV-sugárzás, ezért ilyenkor a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Nyír alacsony
Platán alacsony
Tölgy közepes
Pázsitfűfélék közepes
Eperfafélék közepes
Fenyőfélék közepes

Gombák alacsony
Mérséklődő pollenterhelés

Egyszerre nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, emiatt magas a pollenterhelés, viszont ez a következő napok csapadékosabb időjárása miatt valamelyest csökkenhet.

Az eperfafélék, a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes.

A tölgy, a platán és a kőris virágpora alacsony, helyenként közepes szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de helyenként eléri a közepes szintet is.

Fotó: Pajerszki Attila (Ismét a borús napoké a főszerep.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.