Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Május 16. 03:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: PAJERSZKI ATTILA

Újabb adag eső jön!

Újabb adag eső jön!

Kezdetben többfelé számíthatunk áztató esőre.

Kedden délen záporokra, néhol akár zivatarokra is. Délutánra a csapadék északabbra szorul, dél felől szakadozni kezd a felhőzet és előbújik hosszabb-rövidebb időre a nap. A délután második felében és este a Dunántúlon kiadós esőre, záporokra, zivatarokra kell készülni. Az északkeleti szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 8-14, délután 14-22 fok várható.

Szerdán már többet láthatjuk a napot, főként nyugaton lesznek még erősen felhős, borult tájak. Több helyen készülhetünk kisebb esőre, záporokra, a középső és keleti tájakon pedig kifejezetten zivataros lehet délután. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lehet. Nyugaton, északnyugaton 12 és 16, máshol 19 és 26 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön sok felhő lesz az égen, keleten lehetnek naposabb tájak. A középső országrészben újabb esőre, keleten záporokra van kilátás. A Dunántúlon és északkeleten kísérhetik élénk, erős lökések az északi szelet. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt. Keleten 17-22, nyugaton 12-16 fok valószínű.

Pénteken már többfelé kisüthet a nap több órára, de elszórtan még mindig kialakulhat kisebb eső, zápor, esetleg zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délutánra 16 és 25 fok közé melegedhet a levegő. Hétvégére nyáriasan meleg, szárazabb, naposabb idő körvonalazódik.

Orvosmeteorológia

Kedden is kettősfronti hatásra kell készülni.

Migrén, görcsös fejfájás, fáradékonyság, alvászavarok jelentkezhetnek továbbra is.

A szív- és érrendszeri betegségekkel élőknél gyakoribbak lehetnek a keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, szédülés is előfordulhat.

A fülledt, párás időben nehézlégzés, légszomj is kialakulhat.

A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel.

A nyirkos, hűvös időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ajánlott tehát kicsit rétegesebben öltözködni.

A naposabb időszakokban átmenetileg erős lehet az UV-sugárzás, ezért ilyenkor a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Nyír alacsony
Platán alacsony
Tölgy közepes
Pázsitfűfélék közepes
Eperfafélék közepes
Fenyőfélék közepes

Gombák alacsony
Mérséklődő pollenterhelés

Egyszerre nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, emiatt magas a pollenterhelés, viszont ez a következő napok csapadékosabb időjárása miatt valamelyest csökkenhet.

Az eperfafélék, a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes.

A tölgy, a platán és a kőris virágpora alacsony, helyenként közepes szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de helyenként eléri a közepes szintet is.

Fotó: Pajerszki Attila (Ismét a borús napoké a főszerep.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.