Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Július 03. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Új pszichoaktív anyagot állított elő

Új pszichoaktív anyagot állított elő

Egy 46 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rétsági nyomozók.

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást V. László 46 éves nógrádi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2015. június 25-ét megelőzően - pontosabban meg nem határozható időpontban - nógrádi családi házának műhelyében, az előzetes szakértői vélemény alapján, új pszichoaktív anyagnak minősülő anyagot állított elő. A nyomozók a megtartott házkutatás alkalmával digitális mérleget, több mint 35 kilogramm zöldes barnás színű növényi törmeléket, több mint 50 gramm fehér színű port és egyéb, az új pszichoaktív anyag előállításához szükséges eszközöket és anyagokat találtak meg és foglaltak le.

V. Lászlót a lakásán - az új pszichoaktív anyag előállítása közben - a rendőrök tetten érték, elfogták és a rendőrkapitányság épületébe előállították. A gyanúsítottként kihallgatott férfi szabadlábon védekezhet. A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával folytatja az eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 04:56, csütörtök | Helyi

Ezért gyakoribb nőknél az autoimmun betegség

A nemi kromoszómákat szabályozó mechanizmus olyan alkatrészeire termelnek antitesteket, amelyek férfiaknál teljesen hiányoznak. Autoimmun betegség olyankor alakul ki, amikor a szervezet természetes védelmi rendszere

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.