Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Március 13. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: police

Új projekt a bűnmegelőzésért

Új projekt a bűnmegelőzésért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a személy- és vagyonbiztonság fokozása érdekében indította útjára programját az építészet szakembereinek bevonásával.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság „A biztonság kedvéért…” című, „A személy- és vagyonbiztonság fokozása Nógrád megyében” alcímű pályázatot valósít meg, amelynek egyik kiemelkedő programeleme az építészeti bűnmegelőzés. A rendőrség a projekt előkészítése során együttműködési megállapodást kötött a Nógrád Megyei Kormányhivatallal, illetve megvalósítóként az Építésügyi Osztállyal, valamint a Nógrád Megyei Építész Kamarával.

A Medve Judit rendőr alezredes, a bűnmegelőzési alosztályvezető a program megvalósításának első lépéseként építészeti bűnmegelőzési szakmai megbeszélést tartott a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében a balassagyarmati és rétsági járásra vonatkozóan. A megbeszélésen részt vett többek között a Nógrád Megyei Kormányhivatal képviseletében Domonkos György állami főépítész, Kovács Gábor Nógrád Megyei Építész Kamara alelnöke, Moór Mátyás főépítész, a Balassagyarmati Önkormányzat Közös Hivataltól.

A közeljövőben a megye valamennyi járásában szerveznek hasonló témájú munkacsoporti értekezletet, melynek célja az építészet és a bűnmegelőzés területén dolgozó szakemberek közötti egyeztetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.