Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2017. Március 13. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: police

Új projekt a bűnmegelőzésért

Új projekt a bűnmegelőzésért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a személy- és vagyonbiztonság fokozása érdekében indította útjára programját az építészet szakembereinek bevonásával.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság „A biztonság kedvéért…” című, „A személy- és vagyonbiztonság fokozása Nógrád megyében” alcímű pályázatot valósít meg, amelynek egyik kiemelkedő programeleme az építészeti bűnmegelőzés. A rendőrség a projekt előkészítése során együttműködési megállapodást kötött a Nógrád Megyei Kormányhivatallal, illetve megvalósítóként az Építésügyi Osztállyal, valamint a Nógrád Megyei Építész Kamarával.

A Medve Judit rendőr alezredes, a bűnmegelőzési alosztályvezető a program megvalósításának első lépéseként építészeti bűnmegelőzési szakmai megbeszélést tartott a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében a balassagyarmati és rétsági járásra vonatkozóan. A megbeszélésen részt vett többek között a Nógrád Megyei Kormányhivatal képviseletében Domonkos György állami főépítész, Kovács Gábor Nógrád Megyei Építész Kamara alelnöke, Moór Mátyás főépítész, a Balassagyarmati Önkormányzat Közös Hivataltól.

A közeljövőben a megye valamennyi járásában szerveznek hasonló témájú munkacsoporti értekezletet, melynek célja az építészet és a bűnmegelőzés területén dolgozó szakemberek közötti egyeztetés.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 13:29, péntek | Helyi

Plusz bevétel!

A salgótarjáni rendőrök lecsaptak egy 63 éves terjesztőre, aki az elmúlt egy évben több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

2023. Március 24. 13:12, péntek | Helyi

A zászlót tudjuk pótolni, az életet nem!

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél elhelyezett fényvisszaverő elemekkel ellátott zászlókat hiába pótoljuk, újra eltűnnek.

2023. Március 24. 12:00, péntek | Helyi

Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

Ismertette a 2022-es év során végzett tevékenységét és a 2023-as évre vonatkozó terveit a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottsága.

2023. Március 24. 11:49, péntek | Helyi

MINDEN REKORDOT MEGDÖNTÖTT AZ IDEI AMTS!

Idén végre újra a megszokott, kora tavaszi időpontban nyitotta meg kapuit a legnagyobb hazai autó show, az AMTS. A méltán népszerű rendezvény történetének eddigi legnagyobb showjával, legszínesebb felhozatalával és rengeteg programmal té