Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Április 29. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd, MTI

Új ostyagyártási technológiát vezetett be az Urbán és Urbán Kft. Rétságon

Új ostyagyártási technológiát vezetett be az Urbán és Urbán Kft. Rétságon

Több mint kétmilliárd forintos technológiai fejlesztést hajtott végre rétsági ostyagyárában az Urbán és Urbán Kft., így új termékekkel jelenik meg a piacon, és kétszeresére nő a gyártási kapacitás

A beruházáshoz 995,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft.
Az ostyagyártás teljes egészében átkerült a Rétságon lévő új üzembe, míg a puszedliket és kekszeket továbbra is a dunakeszi üzemben gyártják.
A fejlesztés eredményeként Magyarországon még nem gyártott termékeket mutatnak be a piacon. Az új technológiával olyan gyártási újdonságokat tudnak bevezetni, mint a csokoládé máz, az ostyalapok közötti váltakozó krémek - úgynevezett szendvics nápolyi gyártása -, illetve a különböző vastagságú ostyák kombinációja egy terméken belül.
A következő egy évben körülbelül 20 új terméket mutatnak be a magyar és külföldi édesipari piacon, az új üzem révén a jelenlegi napi 15 tonnás ostyagyártási kapacitás napi 30 tonnára emelkedik.
Az Urbán és Urbán Kft. 30 embernek ad munkát a rétsági térségben, a létszámot jövőre további 20 fővel tervezik emelni.
A dunakeszi székhelyű társaság múlt év decemberében kezdte meg működését Rétságon, üzemüket a volt TDK-gyár területén alakították ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.