Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Március 12. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Új munkahelyek létesülhetnek megyénkben

Új munkahelyek létesülhetnek megyénkben

Háromszáznál is több új munkahelyet terveznek Nógrád megyében.

Nógrád megyében 349 új munkahelyet teremtenének azok a vállalkozók, akik a Nemzetgazdasági Minisztérium mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató pályázatára adtak be összesen 69 pályázatot; a tervezett beruházások támogatási igénye 837,6 millió forint - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.
Tamási Ildikó elmondta: február 14-ig lehetett beadni a pályázatokat, azok elbírálása megkezdődött. Hozzátette: a munkáltatók a megye minden körzetében terveznek több-kevesebb fejlesztést, és a pályázó vállalkozók 364 korábbi dolgozó munkahelyét is megtartanák.
A nemzetgazdasági tárca pályázatának elsődleges célja a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, a kis- és középvállalkozások erősítése - tette hozzá.
Az igazgató közölte: Nógrád megyében ebben az évben is kiemelt szerepe van a munkahelyteremtésnek és -megőrzésnek, a központ decentralizált keretéből 45 millió forinttal támogatja ezt. Tamási Ildikó elmondta: Nógrád megyében január végére 12 320-ra csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma, ami 16 százalékos rátát jelent. Ennél alacsonyabb létszámot 1991 januárban regisztráltak - tette hozzá.

További híreinket megtekintheti ITT.

Címkék: munkahelyteremtés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.