Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Március 06. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Új mezőgazdasági kártevőt találtak Nógrád községben

Új mezőgazdasági kártevőt találtak Nógrád községben

Az agráriumban egy új veszélyes kártevő, a foltosszárnyú muslica jelent meg Magyarországon, első kártétele Nógrád településhez kapcsolódik.

Az áruk – köztük a nyers gyümölcsök, növényi termékek – szabad áramlásával párhuzamosan az utóbbi években felgyorsult a hazánkban eddig nem honos károsítók behurcolása. A foltosszárnyú muslica az elmúlt néhány évben megtalált kártevők egyik legveszélyesebbike – írja az agroinform.com. Tavaly ősszel Nógrád település közelében, sarjon termő málnában egy termelő ismeretlen kártevő fajtól származó nyüveket talált. A vizsgálat során a gyümölcsök mintegy 15-20 %-ában találtak különböző fejlődésű stádiumú lárvákat, melyekről később megállapították, hogy az említett, újonnan megjelent kártevőről van szó. A foltosszárnyú muslica külsőre nem sokban különbözik ártalmatlan, hazai társától, de olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely a vékony héjú gyümölcsök rendkívül veszélyes kártevőjévé teszi. Megjelenése és károsításának mértéke már a jövő évtől súlyos kártételek kialakulásának lehetőségét vetíti előre, az ellene való védekezés egyelőre megoldatlan – írják.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: kártevő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.