Városlista
2024. augusztus 13, kedd - Ipoly

Hírek

2013. Március 29. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új kezelést találtak fel a hepatitis C kezelésére

Új kezelést találtak fel a hepatitis C kezelésére

A legújabb kutatások áttörést hozhatnak a hepatitis C kezelésében - a szakemberek ugyanis arról számoltak be, hogy egy új kísérleti kezelés heti injekciós beadása öt hét elteltével jelentősen csökkentette a betegeknél a vírus jelenlétét - számol be a Los Angeles Times.

A tanulmány egy új kezelési módszert ismertet, amely túljár a hepatitis C vírus eszén, amikor az már a jelenlegi gyógyszerekkel szemben rezisztenssé válik. Ez reményt ad mindannak a 170 millió embernek, akik világszerte a vírussal élnek - mutat rá közleményében Dr. Judy Lieberman, a Harvard Egyetem professzora és Dr. Peter Sarnow, a Stanford Egyetem szakembere.

A miravirsen nevű kezelés a vírusnak azt a pontját támadja meg, ami a hepatitis C különféle törzseinél mind azonos, s aminek azon apró fehérjék sokszorosára van szüksége, amelyek képesek a májban lévő gének ki és bekapcsolására.

A miravirsen egy antiszensz oligonukleotid terápia, amely szorosan összeköti ezeket a fehérjéket, amelyekre a vírusnak szüksége van a túlélésre és a replikálódásra. Azáltal, hogy a kezelés megakadályozza, hogy a hepatitis C vírus megtelepedjen adott területen, gyakorlatilag hontalanná teszi azt, így nem lesz táptalaja a fejlődéshez.

Az új kezelés klinikai vizsgálata hatékonynak bizonyult és ráadásul megkönnyítheti a betegek gyógyulását azáltal, hogy nem teszi ki őket a gyógyszerek mellékhatásainak, mint a szorongás, fáradtság, depresszió, influenza-szerű tünetek, hányás és hasmenés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 12. 08:02, hétfő | Belföld

Folytatódik a hőség a héten

Folytatódik a hőség a héten, a legmelegebb órákban akár 38-39 Celsius-fok is lehet.

2024. Augusztus 11. 09:45, vasárnap | Belföld

Meteorológia: jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani, a hétvégén markáns hidegfront érkezhet

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet - derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: