Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Október 07. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Új katasztrófavédelmi őrs Bercelen

Új katasztrófavédelmi őrs Bercelen

Bercelen átadták az új katasztrófavédelmi őrsöt.

Az őrs megnyitásával 21 település közelíthető meg gyorsabban, ezzel mintegy 400 négyzetkilométernyi területen, csaknem 17 ezer ember élhet nagyobb biztonságban. A berceli őrs működési területére tavaly 130 esetben vonultak a tűzoltó egységek. Az állomány kedden vette birtokba az épületet, amelyben négy tűzoltó és egy Mercedes típusú gépjárműfecskendő áll készenlétben a nap 24 órájában. Az őrs tizenkilenc fővel látja el feladatait. Az épület egy zöldmezős beruházás keretében, a mentőállomás mellett épült fel mindössze 85 nap alatt, 35 millió forintból. A kivitelezést az önkormányzat saját erőből oldotta meg. Az őrsön kiépítették az informatikai rendszert, EDR rádiókkal, számítógépes hálózattal. A riasztás a PAJZS-rendszeren keresztül történik.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Bercel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.