Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Augusztus 31. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Új igazgató a nógrádi múzeum élén

Új igazgató a nógrádi múzeum élén

December elsejétől Shah Gabriella vezeti a megyei hatáskörű, városi tulajdonú, salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumot. A helyi születésű, 38 éves művészettörténész megbízatása öt évre szól.

Shah Gabriella pályázatát az egyik szakmai szakszervezet és a múzeumi ágazat képviselőiből álló grémium két másik jelölt, a jelenlegi történész-múzeumigazgató, Szirácsik Éva és a szintén nógrádi kötődésű művészettörténész, Matits Ferenc pályázata ellenében támogatta – közölte Székyné Sztrémi Melinda polgármester az MTI-vel.
Hozzátette, a jelölt pályázatát az önkormányzat illetékes bizottsága és a kultúráért felelős államtitkár, Halász János is támogatta. A városi testület végül ellenszavazat nélkül döntött mellette.
A többdiplomás, jelenleg a doktori iskolát Szegeden végző új igazgató tizenkét éve dolgozik a Nógrád megyei múzeumi szervezetben.

Címkék: múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.