Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Augusztus 31. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Új igazgató a nógrádi múzeum élén

Új igazgató a nógrádi múzeum élén

December elsejétől Shah Gabriella vezeti a megyei hatáskörű, városi tulajdonú, salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumot. A helyi születésű, 38 éves művészettörténész megbízatása öt évre szól.

Shah Gabriella pályázatát az egyik szakmai szakszervezet és a múzeumi ágazat képviselőiből álló grémium két másik jelölt, a jelenlegi történész-múzeumigazgató, Szirácsik Éva és a szintén nógrádi kötődésű művészettörténész, Matits Ferenc pályázata ellenében támogatta – közölte Székyné Sztrémi Melinda polgármester az MTI-vel.
Hozzátette, a jelölt pályázatát az önkormányzat illetékes bizottsága és a kultúráért felelős államtitkár, Halász János is támogatta. A városi testület végül ellenszavazat nélkül döntött mellette.
A többdiplomás, jelenleg a doktori iskolát Szegeden végző új igazgató tizenkét éve dolgozik a Nógrád megyei múzeumi szervezetben.

Címkék: múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.