Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 01. 14:14, szerda | Belföld
Forrás: mti

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

A Vodafone Magyarország Zrt. igazgatósága Blénessy Lászlót, a 4iG csoport üzleti folyamataiért felelős általános vezérigazgató-helyettesét választotta meg új vezérigazgatónak, és változott a vezérigazgató-helyettesek személye is a nemrég felvásárolt telekommunikációs cégnél - közölte a 4iG távközlési és informatikai vállalat szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az új vezérigazgató munkáját általános vezérigazgató-helyettesként Tábori Tamás, a 4iG tulajdonában lévő DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezetője segíti, aki kettős pozíciójában a társaságok szolgáltatási területeinek összehangolását támogatja majd.

A Vodafone pénzügyi vezérigazgató-helyettese Thurzó Csaba, a 4iG csoport gazdasági vezérigazgató-helyettese lett.

Március 1-jétől a 4iG felsővezetésébe újabb vezérigazgató-helyettes érkezik Sacha Dudler személyében, aki a transzformációs és integrációs folyamatok irányításáért felel a teljes csoporton belül.

Az új vezetők feladata a csoporton belüli szinergiák azonosítása és az üzleti működési folyamatok összehangolása lesz - összegezte a tőzsdén jegyzett vállalat az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A Vodafone vezetésével ideiglenesen megbízott Révész Balázs korábbi pozíciójában, a lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyetteseként folytatja munkáját - tájékoztattak.

A Vodafone Magyarország felvásárlása pénzügyileg kedden zárult le: a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos, míg a magyar állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos tulajdonrészt szerzett a telekommunikációs cégben. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium korábbi közleménye szerint ez volt a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása.

A budapesti központtal működő, magyar többségi tulajdonosi hátterű 4iG Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a cég papírjai kedden 703 forinton zártak, az elmúlt évben legmagasabb értékük 910 forint, a legalacsonyabb 625 forint volt.

Címkék: 4iG, vodafone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.