Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Szeptember 11. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Új büntetés-végrehajtási törvény készül

Új büntetés-végrehajtási törvény készül

Új büntetés-végrehajtási törvény készül, mert ma már sem a társadalmi igényeknek, sem az európai uniós normáknak nem felel meg az az 1979-es törvényerejű rendelet, amely alapján a szervezet dolgozik.

Ezt Pintér Sándor, belügyminiszter mondta múlt heti balassagyarmati látogatásán, a büntetés-végrehajtási szervezet napjának központi ünnepségén. A tárca vezetője közölte: a kormány elfogadta a parancsnoki állomány által kidolgozott koncepciót, a törvény szövegezésére pedig társadalmi vitát indítottak. Ünnepi beszédében a miniszter összetettnek és nehéznek nevezte a büntetés-végrehajtás feladatát, mert nemcsak őrzik, hanem nevelik, oktatják is az elítélteket, igyekeznek megváltoztatni a szemléletüket, és legnagyobb feladatuk, hogy visszavezessék őket a társadalomba. Az ünnepségen a 168 éves Balassagyarmati Fegyház és Börtön személyi állományának munkáját egy csapatzászlóval ismerték el, és több munkatárs is jutalmat kapott. A balassagyarmati intézetben 500 elítélt van, az állomány pedig 150 fős. A Balassagyarmaton elhelyezett fogva tartottak körében csaknem teljes a foglalkoztatás. A börtön számos reintegrációs programot indított, hogy javítsa a szabadulók munkaerő-piaci helyzetét. A börtön területén működő Ipoly Cipőgyár Kft. átlagosan 220 elítéltet foglalkoztat.

Forrás: radiofocus.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.

2024. Április 30. 12:30, kedd | Helyi

Rendőr- és Tűzoltónap Nógrád vármegyében.

A Salgótarjánban megtartott rendezvényre több száz érdeklődő látogatott ki a délelőtt folyamán.