Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 19. 06:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-POTSDAM

U23-as cselgáncs Eb - Sáfrány Péter Európa-bajnok!

U23-as cselgáncs Eb - Sáfrány Péter Európa-bajnok!

A 90 kilós Sáfrány Péter arany-, ugyanebben a kategóriában Nerpel Gergely, valamint a női 78 kilóban Sági Nikolett bronzérmet nyert szombaton a potsdami U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IJF) eredményközlő oldala szerint a két évvel ezelőtt junior világbajnok Sáfrány ukrán, szerb és horvát ellenfeleket felülmúlva jutott be a döntőbe, ahol a mindössze 16 éves ukrán Nikita Judanov várt rá. A Miskolci VSC cselgáncsozója már az első 15 másodpercben megszerezte a vezetést egy vazaarival, és a folytatásban is fölényben volt, majd egy perccel később lezárta az összecsapást, ezzel megnyerte a kontinensviadalt.
A súlycsoport másik magyar érdekeltje, Nerpel Gergely olasz, majd szerb riválist búcsúztatott, a negyeddöntőben pedig román vetélytársától szenvedett vereséget. A vigaszágon portugál ellenfélen jutott túl és azt a horvát Josip Bulicot győzte le, akit korábban honfitársa is vert az elődöntőben, így mindkét magyar felállhatott a dobogóra.
A női 78 kilogrammban Sági Nikolett svéd elleni sikerrel kezdte a napot, majd holland versenyzőtől kapott ki, de a folytatásban szerb és lett sportolót verve - az elmúlt évhez hasonlóan - harmadik helyen zárt.
A pénteki nyitónapon Gyertyás Róza (52) arany-, míg Kőszegi Rebeka Rita (48), Varga Brigitta (63) és Andrásfi Márton (60) bronzérmet nyert.
Az U23-as kontinensbajnokság vasárnap a csapatküzdelmekkel zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,